Esittely | Kuvia | Japaninpystykorva | Urokset | Nartut | Pentuja | Pentueet | Tuloksia | Uutisia | Linkit | Vieraskirja | In English

Uutisia 2014

28.10.
Paljon on taas tapahtunut edellisen päivityksen jälkeen. Meillä on pentuja. Raisu synnytti 16.8. C-pentueen, yhden uroksen ja neljä narttua. Pentujen ylpeä isä on Foksi, Baltik Lain Arctic Fox. Pari iloista ja vilkasta tyttöä etsii vielä omaa kotiaan.

Meli synnytti 11.10. D-pentueen, yhden uroksen ja nartun. Pentujen isä on Venäjällä asuva nuori uros, Maho Mirai Ilatro. Yritän ehtiä päivittämään Ilatrosta kuvia lähiaikoina, kuten muitakin viime kuukausien koirauutisia.

Olemme muuttaneet. Muutimme koirien kanssa rauhallisempaan ympäristöön Alhojärvelle, lähelle lapsuusmaisemiani. Muutto ja remontti on pitänyt minut kiireisenä koirien lisäksi, mutta kun kaikki saadaan valmiiksi, on meillä koirien kanssa hyvät tilat olla ja elää.

3.6.
Aika kuluu ihan jossakin muualla kuin tietokoneen ääressä, mutta nyt viimein oli aika ryhdistäytyä ja päivittää kevään kuulumisia.

B-pennut ovat lähteneet maailmalle. Narttupentu, joka nykyisin tottelee nimeä Ninni, muutti Nipsun kaveriksi Muuratsaloon ja toivottavasti tulevaisuudessa jatkaa Lumivyöryjen sukua. Mielenkiinnolla odotan mitä Ninnistä vielä kasvaa. Ihana pentu, joka suhtautuu kaikkeen uuteen kuin suureen ja mielenkiintoiseen seikkailuun :)


Ninni, Lumivyöryn Ballerina

Meille muutti pari viikkoa sitten myös uusi pentu, Mymmeli. Mymmeli on Jukin tytär, virallisesti Bumblebee ja omistamme Mymmelin yhdessä kasvattajansa Emma-Sofia Virtasen ja äitini kanssa.

A-pennuista sijoitin myös tytön. Lumivyöryn Aikamoinen Blondi, kutsumanimeltään Sanni, asustelee Hallissa ja kasvaa hyvää vauhtia. Sanni onkin pian jo riittävän vanha pentuluokkiin.

Pentujen kanssa touhuilemisen lisäksi olemme käyneet näyttelyissä pitkin kevättä. Kaisan kanssa matkasimme Slovakiaan, Nitraan. Sieltä Riemu sai viimeisen vaadittavan cacibin ja on nyt vahvistusta vaille kansainvälinen muotovalio. Meli pokkasi 2 cacibia itselleen samalta reissulta.


Lumivyöryn Riaru Reishitsu & Lumivyöryn Xtra Xpressive

Huhtikuussa käväisin Ruotsissa Sundsvallissa näyttelyssä. Siellä parhaasta tuloksesta vastasi Stella, jolle kyseinen näyttely oli myös ihan ensimmäinen näyttely. Hienosti nuori tyttö käyttäytyi ahtaassa hallissa ja oli PN-4 saaden vara-sertin.

Sirkun kanssa käytiin pääsiäisenä Narvassa, missä Mila sai junnu-sertin ja Nana ensimmäisen cacibin.

Houndbrae Bizzie Lizzie & Lumivyöryn Älytön Ilo

Suomalaisista näyttelyistäkin olemme saaneet kivoja tuloksia nuorille koirille. Nipsu oli Lahdessa vappuna VSP. Mila Helsingissä ROP, Yuki VSP ja Charlie ensimmäisessä näyttelyssään PU-2 kera sertin.


Lumivyöryn Äärettömän Komee & Lumivyöryn Yliveto

Toukokuun lopussa teimme retken Liettuaan Moletaihin. Mukana matkassa 6 japsia ja 4 shelttiä sekä 3 koirien huoltajaa. Tulokset olivat yli odotusten, sillä suurin osa japseista oli varsin kevyessä turkissa:
Eetu 2 x JUN-SERT -> LT JMVA, BaltJV-14
Foksi 2 x CACIB, 2 x SERT
Huge 3 x ROP-VET -> LT VMVA, BaltVV-14
Mila 1 x JUN-SERT, BaltJV-14
Stella 2 x SERT
Åsa 2 x CACIB, 2 x SERT, BaltV-14


Baltik Lain Arctic Fox & Lumivyöryn Åikea Elvis


Lumivyöryn Åikein Ihana & Lumivyöryn Hakaku Hansamu

31.5. Kiki, Lumivyöryn Ålen Kaunis, pyörähti Tallinnassa ja tuliaisena EEJV-14 titteli. Onnea, Anne!

Viime viikonloppuna Nellistä tuli Suomen muotovalio Porissa :)


Lumivyöryn Raifutaimu Ravu

Eläinlääkäreissäkin on käyty hakemassa niin virallisia tuloksia kuin vähän muutakin. Nipsu, Myy ja Helmi kuvattiin lonkista ja kyynäristä ja polvetkin tutkittiin terveiksi. Åsan silmät, polvet ja sydän todettiin normaaleiksi. Milalta, Kirpulta ja Hepulta tutkittiin polvet ja silmät ja Oskulta pelkät polvet toukokuussa. Nämäkin kaikki todettiin terveiksi. Kiki on myös käynyt tutkimuksissa (polvet, lonkat, kyynärät, sydän) ja todettu kaikilta muilta osin virheettömäksi, paitsi lonkat tulivat takaisin tuloksella C/C. Kokonaisuudessaan olen erittäin tyytyväinen kaikkiin tuloksiin :)

30.3.
B-pentue näki päivänvalon 7.3. Ninjan synnytettyä 3 pentua. Yksi pennuista lensi enkeliksi seuraavana aamuna, mutta jäljelle jäi kaksi oikein paksusti voivaa ipanaa.

28.2.
Vuoden vaihde oli meillä melkoisen surullinen. Ensin juhlittiin Loven 14-vuotissynttäreitä ja seuraavana päivänä pitikin hyvästellä pappa-koira.


Noidens Love Just Of Power 29.12.1999 - 30.12.2013

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia. Osa pikkuisista on jo muuttanut uusiin koteihin. Tässä muutamia kuvia pennuista:


Lumivyöryn Aivan Villi & Ainutlaatuinen Aarre


Lumivyöryn Aika Askartelija & Aikamoinen Blondi


Lumivyöryn Aito Ilo

Toinen urospennuista etsii vielä omaa kotia.

Olemme käyneet myös muutamissa näyttelyissä kaiken kaikkiaan ihan mukavin tuloksin. Tarkemmat tulokset päivitetty tänne.Uutisia aiemilta vuosilta:
2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

© Lumivyöryn Japaninpystykorvat | reetta.minkkinen@gmail.com