Esittely | Kuvia | Japaninpystykorva | Urokset | Nartut | Pentuja | Pentueet | Tuloksia | Uutisia | Linkit | Vieraskirja | In English

Uutisia

24.12.
Toivotamme kaikille Rauhallista Joulua!

Kirppu synnytti 18.12. sujuvasti 5 pentua. Koska aakkoset päättyivät edelliseen pentueeseen, pitänee aloittaa uusi kierros, joten pentulaatikossa tuhisee nyt uudet A-pennut. Pentujen ylpeä isä on Juki, Lumivyöryn Special Edition.

Marraskuussa osallistuimme Jyväskylän kansainväliseen koiranäyttelyyn, missä Juki voitti hienosti urokset saaden cacibin. Huge oli VSP-veteraani, Mila ROP-pentu peräti neljästä pennusta ja kasvattajaluokkammekin palkittiin kunniapalkinnolla. Varsin kiva päivä siis tuloksienkin osalta :)

Viime viikonloppuna ohjelmassa oli vuoden viimeiset näyttelyt Helsingissä. Perjantaina olin paikalla ennemminkin katselemassa koiria, mutta kehien mennessä päällekkäin sain esittää Kikin (Lumivyöryn Ålen Kaunis). Paikalle oli saapunut myös Ihku (Lumivyöryn Älyttömän Ihana) Rovaniemeltä asti. Junioritytöt olivat molemmat jättäneet turkit kotiin, joten tulokset olivat sen mukaiset.

Lauantaina olimme sitten isommalla porukalla osallistumassa. Mila ROP-pentu, Nipsu voitti hienosti junioriluokan saaden itselleen Pohjoismaiden Juniorivoittaja 2013 -tittelin. Nipsu sijoittui hienosti peräti toiseksi parhaaksi urokseksi ja sai sertin. Eetu joutui tyytymään EH-tulokseen ja Juki sai ERIn. Kiki ja Ihku saivat EH:t.

Sunnuntaina Mila jälleen ROP-pentu ja Nipsukin uusi junioriluokan voiton saaden nyt Juniorivoittaja 2013 -tittelin. Nipsu sijoittui myös kolmanneksi parhaaksi urokseksi. Eetulle ja kaljuille junnutytöille Kikille, Ihkulle ja Helmille EH:t. Jukille taas ERI. Huge oli VSP-veteraani ja sai Veteraanivoittaja-tittelin.

1.11.
Syksyyn on kuulunut niin iloa kuin suruakin. Eilen oli aika sanoa hyvästit Vilmalle. 18 vuotta yhteisiä rakkaita muistoja eivät tehneet jäähyväisistä helppoja.


Pähkinän Elevee Par Moi 30.8.1995 - 31.10.2013

Odotettuja pentuja ei ole tulossa Nasulle. Uusia toiveita viritellään Kirpun harteille, joten katsellaan muutaman kuukauden kuluttua miten tällä kertaa käy.

Näyttelyissäkin on käyty mukavin tuloksin. Esimerkiksi Huge on ollut syksyn aikaan useasti ROP-veteraani, Juki on saanut 2 vara-cacibia, joista toinen vahvistuu cacibiksi. Mila on esiintynyt pentuluokissa hienolla menestyksellä. Nuoriso-osasto on harjoitellut junioriluokissa saaden kivoja arvosteluja. Ennen kaikkea olen iloinen siitä, että mukana on ollut nuoria, vielä varsin kokemattomia koiria, joilla on ollut todella kivaa kehissä eivätkä ne ole turhia jännitelleet :)

Potilasosastokin alkaa näyttää jo hyvältä ja ehkä Peppikin ensi vuonna pääsee junioriluokkiin. Pepiltä katkesi sääriluu tapaturmaisesti elokuun lopussa ja sairasloma on ollut pitkä eikä vieläkään täysin ohi. Mutta nyt näyttää jo hyvältä. Myynkin tapaturmat alkaisivat olla tällä hetkellä voiton puolella. Nyt vain kaikki toivo siihen, että uusia ei enää tule.

20.9.
Kesä tuli ja kesä meni. Nelli synnytti 22.5. kaksi urospentua ja pojat olivat kovasti touhussa mukana koko kesän.


Jenna ja Mosku rannalla heinäkuussa


Ö-pojat 7 viikkoa

Toukokuussa olimme näyttelyissä joka viikonloppu ja tuloksiakin syntyi.


Toukokuun uudet Suomen muotovaliot Lumivyöryn Ureshii & Lumivyöryn Lenda Novo

Kesäkuun alku meni matkustellessa Englannissa ja Norjassa. Lontoossa tapasimme Margaretin ja Davidin ja saimme mukaamme matkan varsinaisen syyn, eli Milan. Virallisesti Mila on Houndbrae Bizzie Lizzie. Kiitos Margaret! Oli myös mukava vähän lomailla samalla reissulla. Katseltiin Lontoon nähtävyyksiä ja hauskaa oli.


Iloinen joukkomme eläintarhassa


Mila, Houndbrae Bizzie Lizzie

Heinäkuussa jatkoimme taas näyttelyitä pienen kesätauon jälkeen. Tulokset olivat jälleen hienoja ja saimme uusia valioita. Sisarukset Rico ja Sindi tulivat kansainvälisiksi muotovalioiksi sekä Suomen muotovalioiksi.


Uudet kansainväliset & Suomen muotovaliot Lumivyöryn Tosi Inkkari & Lumivyöryn Tosi Ihana

30.8. juhlittiin Vilman 18-vuotissynttäreitä. Onnea teräsmuorillemme!


Vilma 18 vuotta

Kesän aikana olen nähnyt useita kasvattejani, moni on ollut vierailullakin täällä. Uusia kuvia nuorisosta on otettu ja yritän päivitellä niitä tässä syksyn puuhien ohella. Samoin tavoitteena olisi saada nuorisolle omat sivut aikaan, sillä uusia nuoria on jälleen kasvamassa.

2.5.
Alkuvuosi on meillä ollut kovin pentumainen ja aika onkin kulunut pentujen kanssa puuhaillessa. Suurin osa pikkuisista on jo omissa kodeissaan ja meilläkin elämä alkaa rauhoittua. Pari tyttöä etsii vielä tositarkoituksella omaa kotia.

Lumivyöryn Zatumaizen Zuloinen on 4,5 kuukautta vanha, hyvin reipas ja vauhdikas pikkuneiti, joka etsii sijoituskotia. Lisää pentueesta Z-pentueen omalla sivulla.


Zatumaizen Zuloinen

Lumivyöryn Älyttömän Ihana, 3,5kk, etsii ihan omaa kotia. Pentu on vauhdikas ja hyvin iloinen ja leikkisä japsin alku. Pentueesta lisää Ä-pentueen omalla sivulla.


Älyttömän Ihana

Muutama näyttely on takana jo tälle vuodelle. Tammikuussa kävimme Tartossa Ricon, Melin ja Lunan kanssa. Rico oli molempina päivinä ROP, sai Viron sertin ja tuli Viron muotovalioksi. Meli ja Luna saivat lauantaina vain kokemusta, mutta sunnuntaina Meli oli ROP-juniori ja PN-2 sekä sai juniori-sertin. Luna oli VSP saaden sertin.


Rico, Lumivyöryn Tosi Inkkari

Näyttelyreissun jälkeen käväistiin Melin ja veljensä Lucan kanssa polvitarkastuksessa sekä lonkka- ja kyynärkuvissa. Molemmilla terveet polvet ja kyynärät ja lonkat C/C.


Luca, Lumivyöryn Xtreme Xperience

Helmikuussa järjestettiin Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen vuosikokous, jossa palkittiin viime vuoden voitokkaimmat koirat. Bella palkittiin vuoden 2012 parhaana veteraanina ja ylsipä 13-vuotias vanhus jopa narttujen 4. sijalle. Juki sijoittui urosten kolmanneksi ja Luca jaetulle 10. sijalle. Jalostusnarttujen joukossa Arisa sijoittui 8. ja samoin Hoppu 8. jalostusurosten joukossa. Kasvattajien kilpailussa sijoituimme kolmanneksi. Hieno vuosi siis takana ja siitä kiitos kaikille aktiivisille kasvateille perheineen!

Minulle myönnettiin myös Sukokan (Suomen Koirankasvattajat) kasvattajapalkinto.

Maaliskuussa lähdimme jälleen Viroon näyttelyyn. Tällä kertaa mukaan lähtivät pentuluokkaan harjoittelemaan Nipsu ja Myy, juniori Meli ja aikuiset Haiku ja Luna. Nipsu valittiin ROP-pennuksi ja Myy oli VSP-pentu. Meli ROP-juniori, PN-1 ja ROP. Haiku VSP kera Viron sertin ja Luna PN-2, serti ja näin Lunasta tuli Viron muotovalio.


Meli, Lumivyöryn Xtra Xpressive

Maaliskuun viimeisenä päivänä käväistiin Korpilahdella näyttelyssä. Rico, Hoppu ja Bella olivat matkassa mukana ja kaikkien tuloksetkin olivat ihan mukavat. Ricolle ERI 3, Hopulle ERI 2, SA, PU-4 ja Bella ERI 2, SA.

13.4. kävimme Vaasassa porukalla. Luca käväisi pitkän tauon jälkeen kehässä temppuilemassa. Emme oikein päässeet herran kanssa yksimielisyyteen siitä, että kumpi määrää suunnan, mutta siitä huolimatta ERI ja SA. Tiedossa on Lucalle harjoituksia ja vähän muistuttelua siitä, että kumpi narunpää se oikein johtaa kulkua. Huge pääsi ensimmäisen kerran veteraaniluokkaan, vaikka ei tuota vauhtipoikaa voi oikein vielä veteraaniksi kutsua. Ainoastaan ikävä kyllä etuhampaiden kohdalla on käynyt kato. Se ei kuitenkaan tuomaria haitannut, vaan Huge oli ROP-veteraani ja PU-3. Meli oli jo kevättunnelmissa varsin kevyesti puettuna paikalla ja tuloksena iloiselle junnuneidille oli EH. Bellakin oli lähtenyt reissuun, vaikka ikää on jo pian 14 vuotta. Iloisesti esiintyen tuloksena VSP-veteraani. Lopuksi esitimme kasvattajaluokan, jossa nuorimman ja vanhimman koiran ikäero oli yli 12 vuotta.

Näyttelyiden parissa jatkamme jälleen toukokuussa aktiivisesti ja sitten pääsevät pennutkin suomalaisiin näyttelyihin ja toiset ihan ensimmäisiin näyttelyihin.

Siinä onkin pennuilla vähän opeteltavaa, sillä Nipsun olisi suotavaa näyttää näyttelykehässä vähän siistimmältä kuin mitä tämä yhden illan projektin lopputulos oli ;)Uutisia aiemilta vuosilta:
2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

© Lumivyöryn Japaninpystykorvat | reetta.minkkinen@gmail.com