Esittely | Kuvia | Japaninpystykorva | Urokset | Nartut | Pentuja | Pentueet | Tuloksia | Uutisia | Linkit | Vieraskirja | In English

Uutisia

23.12.
Toivotamme oikein Hyvää Joulua!

Tilda synnytti 18.11. kuusi pentua. Ikävä kyllä pienin pojista nukkui pois kahden vuorokauden ikäisenä. Jäljelle jäi 3 tyttöä ja 2 poikaa, jotka ovat kasvaneet oikein hyvin emonsa hellässä hoidossa.


X-pentuja

Näyttelyitä on kierrelty myös muutamia siellä täällä. Narvasta tuliaisina oli uusi valionarvo Oskulle, Jukille toinen juniori serti, Roosalle Viron serti ja Sindille kokemusta. Voittaja-näyttelyn jälkeen onkin jo aika todeta, että tämän vuoden näyttelyt on viimeinkin takana. Loppuvuosi oli jopa turhan kiireinen, joten nyt onkin hyvä hengähtää hetki.

10.11.
Pennut ovat kasvaneet jo lähes luovutusikään ja vauhti on välillä vallan hurjaa :) Suloiselle pikkuneidille etsin sijoituskotia.


Pennut ulkoilemassa vajaan 7 viikon iässä

15.10. käväisimme Rakveressa näyttelyssä. Menestys oli varsin mukavaa, sillä niin Nellistä kuin Riemustakin tuli Viron muotovalioita :) Rico oli ROP-juniori ja Kirppu kävi vain harjoittelemassa tiputettuaan kaiken pohjavillan.

16.10. Raisu suoritti MH-luonnekuvauksen. Oli mielenkiintoinen kokemus, joten varmasti tulen käymään useamman muunkin koirani kanssa luonnekuvauksessa.

Viimeisin tuontipentumme onkin jäänyt esittelemättä aiemmin. Pietarista saapui luoksemme pikkumies Foksi, virallisesti Baltik Lain Arctic Fox. Foksi on jo 9 kuukauden ikäinen nuoren herran alku tällä hetkellä.


Foksi 7kk & 9kk

2.10.
Maisan pennut ovat jo 3 viikon ikäisiä, oikein tomeria japsin alkuja. Kuvat pennuista löytyy täältä.

Viime viikonloppuna matkailtiin Ahvenanmaalla ja osallistuttiin näyttelyynkin. Oltiin liikkeellä kuitenkin sen verran rauhallisemmalla aikataululla, että ehdittiin katsella ympärille ihan rauhassa. Kävelyllä törmättiin lammaslaumaan, joka asettui kauniiseen riviin katselemaan meidän laumaa. Mikälie identiteettikriisi Inkkarille iski, sillä kun alla oleva kuva oli otettu, huomasin Inkkarin sujahtaneen lammasverkon välistä aidan toiselle puolelle. Remmi ei onneksi ylttänyt kovin pitkälle, niin jäi näkemättä Inkkarin käsitys lammaskoiran työstä - varsin todennäköisesti lampaiden onneksi :)


Lampaita Bomarsundissa

8.9.
30.8. juhlittiin Vilman syntymäpäivää. Vilma täytti jo 16 vuotta! Vaikka jalat eivät enää vie yhtä reipasta tahtia kuin nuorena tyttönä, niin varsin touhukas Vilma on edelleen. Herkkujen perässä voi yrittää kiivetä vaikka pöydälle :)


Vilma 16 vuotta

Viime viikonloppuna käytiin Vantaalla näyttelyssä. Kokonaisuudessaan tulokset olivat oikein mahtavat. Huge lähti pitkästä aikaa jälleen kehään ja tulos oli vaatimattomasti rodun paras. Äitinsä Bella ROP-veteraani ja toiseksi paras narttu. Hienosti jaksaa 12-vuotias loistaa kehässä. Nuorta porukkaa edustivat Riemu, Nelli ja Sindi. Riemulle ja Nellille kerättiin vain kokemusta ilman ihmeempiä sijoituksia, mutta Sindi oli kolmanneksi paras narttu ja sai varasertin. Hieno saavutus vasta 9 kuukautta täyttäneelle pikkuneidille :). Lopuksi esitimme kasvattajaryhmän, jonka tuomari arvioi olevan tasainen ja kunniapalkinnon arvoinen.

Samaan aikaan Luna ja Hoppu osallistuivat Sastamalan näyttelyyn mukavin tuloksin. Lunalle laatuarvosana erinomainen, vaikka neiti on vielä varsin keskeneräinen ja tarvitsee vielä paljon aikaa kehittyäkseen loppuun. Hoppu valittiin kolmanneksi parhaaksi urokseksi ja lisänä varaserti. Hoppu kerää äidilleni kauniita ruusukkeita, kun kuulemma se vaaleansininen varaserti-ruusuke on kaikkein kaunein :)

Nuorempi Rico lähti myös Vantaalle turistina totuttelemaan näyttelytunnelmaan. Hyvää harjoitusta tuli reissusta ja tulipa muutama kuvakin otettua nuoresta herrasta.


Rico, Lumivyöryn Tosi Inkkari

27.8.
Kesä alkaa olla jo takana, vaikka sitä ei juuri nyt uskoisikaan, sillä aurinko paistaa ja lämpömittari näyttää +27 astetta. Pian meillä keskitytään hoitelemaan pentuja. Maisalle odotellaan vauvoja viikolla 36.

2.8.
Surua ja murhetta kaiken kiireen keskellä... Arisa sairasteli kesän aikana hieman epämääräisesti ja sai kaikki eläinlääkäreitä myöten ihmettelemään oireiden syytä. Lopulta syyksi selvisi niinkin tavanomainen keski-ikäisten ja vanhempien narttujen sairaus, kuin kohtutulehdus. Arisa leikattiin, mutta kaikki ei sujunut suunnitelmien mukaan ja suureksi suruksemme menetimme Arisan 17.7. leikkauskomplikaatioihin.


Little Yokohama Arisa 22.7.2004 - 17.7.2011

Nuku rauhassa Arisa! Meillä on ikävä aina iloista ja niin reipasta ja urheaa hännänheiluttajaa.

5.7.
Kesäkuu oli kiireistä aikaa eikä vauhti tunnu vieläkään hiljenevän... 11.6. järjestettiin japaninpystykorvien erikoisnäyttely Alavudella ja sinnehän piti lähteä isolla porukalla. Pentuluokissa kerättiin kokemusta monelle pennulle ja muissa luokissa esiteltiin pääasiassa kevyitä kesäkampauksia :) Pennuissa Sindi (Lumivyöryn Tosi Ihana) valittiin hienosti VSP-pennuksi ja Pyry (Lumivyöryn Tosi Vikkelä) sijoittui pikkupoikien toiseksi saaden kunniapalkinnon. Juki (Lumivyöryn Special Edition) voitti hienosti junioriluokan ja Helmi sijoittui avoimen luokan toiseksi saaden SA:n. Muille reissusta kertyi vain kokemusta.

Seuraavana viikonloppuna ajeltiin Sirkun kanssa sunnuntaiksi Pärnuun. Matkassa mukana oli Juki, Riemu ja Bella. Juki oli hienosti ROP-juniori ja sai ensimmäisen juniori-sertin. Riemu valittiin toiseksi kauneimmaksi urokseksi. Bella sijoittui toiseksi kauneimmaksi nartuksi ja ROP-veteraaniksi.

Juhannuksena hypättiin Kaisan kyytiin, noukittiin Kirsi mukaan ja suunnattiin kohti Pietaria. Venäläinen ajokulttuuri todettiin melkoisen rohkeaksi ja tiet näyttivät päivänvalossa osittain varsin eksoottisilta. Hotellivarauksessa juuri mikään ei pitänyt paikkaansa kun lopulta löydettiin tie perille. Viimeisenä haasteena oli saada merkinnät ekinokokkoosilääkityksestä koirien passeihin. Tuli siis koettua, että Venäjällä oikein mikään ei mene niin kuin suunnitellaan. Reissusta selvittiin kuitenkin lopulta ihan ehjinä takaisin kotiin, mutta todettiin, että kiireellä ja turhan kireän pipon kanssa ei kannata tuonne suuntaan reissata - erinomainen hermorakenne auttaa paljon ;) Tulosten suhteen matka oli oikein onnistunut ihan koko matkaseurueellamme. Inkkarille molempina päivinä ROP, CACIB, SERT ja näin Inkkarista tuli Venäjän muotovalio. Roosa joutui tyytymään lauantaina pelkkään sertiin, mutta sunnuntaina sitten CACIB+SERT :)

Viime viikonloppuna jatkettiin taas kotimaisia näyttelyitä ja ajeltiin Kokkolaan. Oli oikein mukava nähdä Pyryä (Lumivyöryn Tosi Vikkelä) ja Pyryn perhettä jälleen. Sindi oli lähtenyt myös matkaan ja sisarukset kilpailivat pentuluokassa. Molemmat palkittiin kunniapalkinnolla ja Sindi valittiin ROP-pennuksi ja Pyrylle ojennettiin VSP-pentu ruusuke.

31.5.
Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja ovat jo oikein tomeria japsinalkuja. Nyt jo kovasti juostaan ja leikitään pihalla ja autoiluunkin on hieman tutustuttu.


Pennut 5 viikon iässä

21.-22.5. viikonloppuna käytiin ensin silmätarkastuksessa Raisun, Riemun ja Oskun kanssa. Kaikki kolme todettiin tervesilmäisiksi. Sunnuntaina lähdettiin Helsinkiin näyttelyyn Raisun ja Oskun kanssa ja paikanpäällä joukkoon liittyi myös Juki. Juki oli elämänsä ensimmäistä kertaa näyttelyssä, mutta hienosti nuori poika suhtautui uusiin asioihin. Kehässä esiintyminenkin sujui oikein hienosti ottaen huomioon, että harjoitella ehdittiin vain pieni hetki ennen kehän alkua. Päivän tähti oli tällä kertaa Osku, joka valittiin rodun kauneimmaksi. Samalla Osku sai neljännen cacibin, joten Oskusta tuli kansainvälinen muotovalio. Alla kuvat molemmista pojista.


Lumivyöryn Ovela Otus & Lumivyöryn Special Edition

10.5.
14.4. syntyi uusi sukupolvi Lumivyöryjä, kun Nasu synnytti 2 pikkuista narttupentua. Pentujen isä on Riemu. Synnytys sujui ensikertalaiselta mammalta loistavalla varmuudella ja pikkuneidit ovat äärimmäisen tyytyväisen oloisia pentuja.


V-pennut viikon ikäisinä

Hieman ennen pentujen syntymää käväistiin Ricon ja Lunan kanssa terveystarkastuksissa. Molemmilla terveet polvet ja kyynärät, Ricon lonkat B/B ja Lunan C/C.

Bianca, Lumivyöryn Amber, vieraili reilun viikon meillä omistajiensa matkan aikana. Vivi, Lumivyöryn So Sweet, käväisi myös pääsiäisen aikaan kylässä. Oli oikein mukava nähdä kasvatteja :)


Lumivyöryn So Sweet ja Lumivyöryn Quebra-Gelos

Vappua vietettiin näyttelyissä. Raisu lähti reissuun jo perjantaiaamuna, kun kohteena oli Pietari. Kiitos Kaisalle, että otit Raisun matkaan mukaan! Tulokset olivat mukavat, sillä Raisu oli rodun paras ja sai ensimmäisen cacibin.

Sunnuntaina lähdettiin sitten isolla joukolla Lahteen. Ensin oli vuorossa ryhmänäyttely, mistä tuloksena oli paljon sijoituksia ja pari vara-sertiä. Saimme kokoon myös kasvattajaryhmän, joka palkittiin kunniapalkinnolla. Kun ryhmänäyttely oli saatu japsien osalta päätökseen, oli aika siirtyä pentunäyttelyn kehän laidalle. Näyttelyyn oli ilmoitettu marraskuussa syntyneistä pennuista Sindy, Rico, Iines ja Naskali. Kaikki ensikertalaisina näyttelypaikalla. Lisäksi mukana oli muutama muukin pentu turistina, joten pentuja riitti kehän laidalla. Pennut esiintyivät mukavasti ja tuloksetkin olivat hienoja. Rico sai tyytyä keräämään kokemusta, mutta kolme muuta pentua palkittiin kunniapalkinnolla. Naskali valittiin VSP-pennuksi ja Sindy ROP-pennuksi.


Lumivyöryn Tosi Ihana & Lumivyöryn Tosi Inkkari


Donorei Naskali & Donorei Naksuna

7.5. oli vuorossa Tampereen näyttely, jossa Riemu voitti hienosti urokset saaden sertin ja cacibin. Osku todettiin erinomaiseksi, mutta tällä kertaa kilpailu jäi Oskun osalta siihen. Helmi valittiin kolmanneksi kauneimmaksi nartuksi ja sillä tuloksella sai mukaan niin vara-sertin kuin vara-cacibin, joista cacib vahvistuu aikanaan oikeaksi. Joten kokonaisuutena ei voi kuin todeta, että huippuhieno näyttelypäivä :) Kiitokset kaikille osallisille avusta näyttelypäivänä! Koirat pääsivät kehään, vaikka en itse paikalle päässytkään.

Edellisen päivityksen jälkeen on julkaistu myös Suomen Japaninpystykorvayhdistyksen viime vuoden kilpailujen tulokset. Siellä oli muutamia oikein mukavia sijoituksia. Bella sijoittui veteraanien jaetulle 2. sijalle ja ylsi narttujenkin joukossa 7. sijalle. Hieno saavutus näyttelyvuoden aikana 11 vuotta täyttäneelle mummokoiralle :) Pentuluokissa Lunan sijoitukset riittivät 2. ja Raisun 6. sijalle. Kasvattajien joukossa sijoituimme 4.sijalle. Jalostusurosten joukosta 8. sija Kasperille - ei hullummin urokselle, jolla on kokonaisuudessaan 5 jälkeläistä :)

24.2.
Pennut ovat pitäneet minut niin kiireisenä, että päivitykset ovat jääneet. Nyt kuitenkin suurin osa pennuista on jo matkannut uusiin koteihin. Onnea matkaan ipanoille sekä uusille perheille! Päivittelen lähiaikoina omia sivuja tuoreelle nuorisolle. Heidän kanssa saamme jännityksellä seurata millaisia aikuisia pienistä japsinaluista kasvaa :)

Urospentu, Lumivyöryn Unsei, etsii vielä omaa kotia.


Lumivyöryn Unsei 24.2.

Näyttelyiden osalta tämä vuosi aloitettiin Parkanosta ja Keuruulta 5.-6.2. Lauantaina lähdimme Oskun ja Bellan kanssa Parkanoon. Osku sai viimeisen sertin ja näin Oskusta tuli Suomen muotovalio. Bella oli hienosti ROP-veteraani sekä toiseksi paras narttu. Sunnuntaina oli Inkkarin vuoro lähteä Bellan kanssa Keuruulle. Sunnuntain tulokset eivät jääneet yhtään sen huonommiksi, vaan Inkkarikin sai viimeisen sertin ja tuli Suomen muotovalioksi. Bella uusi edellisen päivän tuloksen. Kaksi uutta valiota samana viikonloppuna ja 11,5-vuotias Bella-mummokin jaksoi säteillä molempina päivinä kehässä toiseksi kauneimmaksi nartuksi - lyhyesti huippu viikonloppu :)

Raisun ja Nellin polvet tutkittiin virallisesti terveiksi. Molemmilta ja myös Roosalta kuvattiin lonkat ja kyynärpäät. Niiden osalta odotamme vielä tuloksia Kennelliitosta.

15.1.
Vuosi 2010 on kuljettu kunnialla loppuun ja vuotta voidaan muistella monelta osin mukavin ajatuksin. Vuoteen mahtui monia ihania ja unohtumattomia hetkiä mahtavien ystävien ja koirien kanssa. Suuri kiitos sijoituskoirien ja kasvattien perheille ja kaikille ystäville jälleen kaikesta! Ilman teitä olisi monta asiaa jäänyt toteutumatta.

Vuosi alkoi matkustuksen merkeissä. Ensin käytiin Tartossa Kaisan ja Sirkun kanssa. Pian kotiutumisen jälkeen lähdimme Einin kanssa Sloveniaan, Puolaan ja Italiaan näyttely- ja lomareissulle. Näyttelytulokset olivat enemmän kuin uskalsimme etukäteen toivoa ja paljon tuli taas nähtyä. Hoppu ja Nasu saivat viimeiset kansainvälisen muotovalion arvoon vaadittavat cacibit, Osku ja Maisa ensimmäiset. Voittaja-titteleitäkin tuli useampi ja Hopusta ja Nasusta Puolan muotovalioita. Riemu harjoitteli pentuluokassa ollen viidesti ROP-pentu.

Kun saavuimme viimein kotiin tammikuun lopussa pakkasten keskelle, olikin aika hypätä Katin kanssa lentokoneeseen ja löysimme itsemme Lontoosta. Nähtävyydet jäivät toissijaisiksi, kun ihailimme uutta pentua, Houndbrae Anastasiaa. Matkalaukkuihin tarttui kuitenkin kaikenlaista kivaa ennen kuin pääsimme takaisin Suomeen.

Kovin reissupainotteisen tammikuun jälkeen olikin aika asettua hetkeksi kotiin. Tosin lyhyempiä näyttelyreissujakin tehtiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja tuloksena oli monta valionarvoa ja voittaja-titteliä. Kevään tullen käytiin paljon koirien kanssa rannalla vesileikkejä leikkimässä ja Raisusta kehittyi varsinainen uimari. Oli paljon märkiä ja hiekkaisia koiria, mutta kaikilla oli oikein mukavaa :)

Syksyn puolella oli sitten pentujen aika. Elokuussa Maisa synnytti S-pentueen. Marraskuussa oli Roosan ja Arisan pentujen, T- ja U-pentueiden aika. Maisan pennut ovat jo maailmalla ja pian olisi aika raaskia luopua osasta Roosan ja Arisankin pennuista.

Koko vuoden näyttelytulokset ovat olleet loistavia. Uusia valioita ja voittaja-titteleitä on vuoteen mahtunut paljon:
* Lv VMva Lumivyöryn Afrodite
* Ee Mva Lumivyöryn Just Me
* Fi Mva Lumivyöryn Just You Wait
* CIB & Fi & Lt Mva LtV-10 Lumivyöryn Kul Liten Asagi
* CIB & Pl Mva SiV-10 Lumivyöryn Lenda Novo
* CIB & Pl Mva SiV-10 Lumivyöryn Linda Branca
* Ee & Fi & Lv Mva Lumivyöryn Neige Blanche
* Ee & Lt JMva SiJV-10 LtJV-10 Lumivyöryn Ovela Otus
* Ee JMva Ee Mva Lumivyöryn Pikku Hiawatha
* Ee Mva Lumivyöryn Päivänsäde
* SiJV-10 LtJV-10 Lumivyöryn Que Vida
* Ee JMva Lumivyöryn Raifutaimu Ravu
* EeJV-10 EeV-10 Lumivyöryn Reijin Ranman
* Ee JMva EeJV-10 EeV-10 Lumivyöryn Riaru Reishitsu
* Ee Mva Ee VMva Noidens Love Just Of Power

Terveystutkimuksia on tehty myös vuoden aikana useita kokonaisuudessaan erinomaisin tuloksin. Pian päästään taas jännittämään, kun on aika tutkia näitä nuoria jälleen...

Vuoden päätteeksi joukkoomme kotiutui vielä pikkuinen pojankoltiainen, Pihlajaniemen Akino Kusano.


Haiku, Pihlajaniemen Akino KusanoUutisia aiemilta vuosilta:
2010 2009 2008 2007 2006 2005

© Lumivyöryn Japaninpystykorvat | reetta.minkkinen@gmail.com