Esittely | Kuvia | Japaninpystykorva | Urokset | Nartut | Pentuja | Pentueet | Tuloksia | Uutisia | Linkit | Vieraskirja | In English

Uutisia

25.11.
Taas on aikaa hujahtanut edellisestä päivityksestä. Meille on syntynyt paljon pentuja ja muutamia tuloksiakin on saatu. Roosa ja Arisa synnyttivät T- ja U-pentueet. Akina synnytti yhteistyöpentueen, joka rekisteröidään Donorei-kennelnimelle. Kaikki kolme tyttöä saivat melkoisen suuret pentueet, Akina ja Arisa peräti 6 pentua ja Roosakin 5. Synnytykset sujuivat hyvin ja pennut kasvavat. Muutama urospentu etsii omaa kotia ja Arisan pennuista saattaisi olla pari tyttöäkin vailla kotia. Etsin myös yhteistyökykyisiä sijoituskoteja niin uros- kuin narttupennuille.

Riemu terveystarkastettiin ja tulokset olivat ihan mukavia. Polvet 0/0, lonkat B/B ja kyynärät 0/0, joten näiltä osin täysin terve poika :)

Pari näyttelyreissuakin on tehty. Ensin Tartosta Raisu ja Osku hakivat lähinnä kokemusta, mutta Love oli hienosti ROP-veteraani tullen Viron veteraanimuotovalioksi. Jyväskylässä Osku PU-4 kera varasertin. Bella oli hienosti ROP-veteraani ja PN-3. Ensi lauantaina on vuoden viimeinen näyttely edessä, jonka jälkeen jäämme näyttelytauolle.

29.10.
Viime lauantaina kävimme Seinäjoella näyttelyssä. Helmi voitti hienosti avoimen luokan ja sai varasertin. Love oli VSP-veteraani.

19.10.
Viime viikonloppuna käväisimme Kaisan kanssa Rakveren koiranäyttelyssä. Mukaani lähtivät Nelli, Tilda sekä Love. Love nautti reissusta ja kehään pääsystä aivan tosissaan ja luulen, että papparainen saa lähteä joskus muulloinkin matkaan - vaikka vain mielen virkistykseksi. Tällä reissulla tuloksetkin olivat hienoja. Nellistä tuli Viron juniorimuotovalio, Love valittiin rodun parhaaksi ja pojasta tuli lähes 11-vuotiaana Viron muotovalio. Tilda sai toisen sertin, joten kunhan 2 vuotta tulee täyteen, niin toiveissa olisi vielä kolmas.

Pennuista ensimmäinen jo lähti maailmalle. Onnea matkaan Viville ja perheelle!

5.10.
Taas on kuukausi kulunut hetkessä pentujen kanssa touhuillessa ja hieman muitakin asioita puuhaillen. Pennut ovat jo varsinaisia riiviöitä, oikein reippaita ja touhukkaita japsin alkuja :) Tuoreemmat kuvat pennuista S-pentueen sivulla.

Pari näyttelyreissuakin on ehditty tehdä. Ensin ajeltiin Inkkarin, Hopun ja Nasun kanssa Porvoon näyttelyyn. Tulokset olivat aivan yli odotusten. Uroksissa pojat ottivat kaksoisvoiton, Inkkarin viedessä pidemmän korren ja saaden toisen sertin. Hoppu-isä jäi hyväksi kakkoseksi varasertin kera. Lopulta Inkkari vielä valittiin rodun parhaaksi, joten johan oli vilkkaalle sirkuskoiralle hieno saavutus :)

Ahvenanmaalta haettiin nuorille koirille vain kokemusta ja iso kasa kuvia koirista. Kiitos Ninalle mukavasta matkaseurasta!


Huge, Riemu ja Nelli Ahvenanmaalla

3.9.
Elokuu hujahti ohi nopeasti ja paljon ehti tapahtua :). Maisa synnytti 13.8. kolme pientä pentua. Pennut ovat kasvaneet kovasti ja harjoittelevat liikkumista.


Pennut noin 2 viikon iässä

Vilma täytti 15 vuotta 30.8. Olemme erittäin onnellisia, että olemme saaneet viettää näinkin monta vuotta Vilman kanssa ja toki toivomme yhteisen aikamme jatkuvan mahdollisimman pitkään. Tällä hetkellä Vilma on hyväkuntoinen vanhus, joka jaksaa puuhailla kaikenlaista. Vilma käy töissä mukanani päivittäin, tekee leluista selvää ja kiipeilee ketterästi ruokaa varastaessaan :)


Vilma 15-vuotiaana

Muutama näyttely on takana myös, joista on tullut mukavia tuloksia. Yukista tuli Suomen muotovalio, Inkkari sai ensimmäisen sertin ja Bella on ollut pari kertaa ROP-veteraani. Kasvattajaryhmämme oli myös Yppärissä BIS-4.

7.8.
Kävimme heinä- ja elokuun vaihteessa Tallinnassa kahdessa näyttelyssä. Raisu ja Akina olivat tiputtaneet turkkinsa, joten tuloksena oli vain matkakokemusta. Yuki sen sijaan oli molempina päivinä ROP ja tuli Viron muotovalioksi.


Näyttelypäivän jälkeen oli meren rannalla hauskaa

23.7.
Olemme käyneet useammassa näyttelyssä mukavalla menestyksellä. Helteet ovat tiputtaneet koirilta karvat, mutta vähemmällä turkillakin on pärjätty kohtuullisesti. Karjaalla Bella oli rodun paras ja Luna ROP-pentu. Viron reissulta tuli Riemulle Viron Juniorimuotovaliotitteli ja Nellille 2 juniorisertiä. Rommi sai 2 sertiä ja Tilda sertin ja cacibin.


Nelli Haapsalussa

Maisalle odotellaan pentuja elokuun puolen välin tienoilla, lisätietoja pentueesta ilmestyy lähiaikoina pentuja-sivulle.

9.7.
Sain kuulla mukavia uutisia, kun Norin (Lumivyöryn Querida Doce) viralliset tutkimustulokset olivat saapuneet. Lonkat olivat A/A ja kyynärät 0/0. Polvet olikin jo aiemmin tutkittu terveiksi (0/0) kuten silmätkin. Kiitos Norin taustajoukoille!

Viime viikonloppuna kävimme Forssassa näyttelyssä ja Luna Akina osallistuivat Ninan kanssa myös Porin näyttelyyn. Luna oli hienosti ROP-pentu molemmissa näyttelyissä. Forssassa kaikki koiramme saivat mukavia arvosteluja. Nelli oli ensimmäistä kertaa kokeilemassa millaista kehässä olisi ja turkkikin oli heitetty pois kesän ajaksi, mutta siitä huolimatta Nelli voitti hienosti junioriluokan. Bella-mummo jatkoi pirteänä esiintymistä ja oli ROP-veteraani ja PN-3. Lopuksi esitimme kasvattajaluokan, joka palkittiin kunniapalkinnolla.

Helteet ovat rajoittaneet koirien normaalia juoksentelua ja lähinnä ollaankin käyty rannalla koirien kanssa, missä voi välillä vilvoitella vedessä. Ennen pahimpia helteitä ehdimme kuitenkin vähän aloitella Raisun kanssa agilityn alkeita ja Hugekin kävi mukana kokeilemassa esteitä.


Raisu ja Huge kokeilemassa agilityesteitä naapurissa

23.6.
Luna osallistui viime viikonloppuna ensimmäisiin näyttelyihin. Tuloksena oli hienosti molempina päivinä ROP-pentu. Lauantaina Riemu ja Maisa saivat varasertit Maisan sijoittuessa myös narttujen toiseksi. Bella oli VSP-veteraani sekä kolmanneksi kaunein narttu.

Kävin katsomassa Ricoa pitkästä aikaa. Oli oikein mukava nähdä miten reipas poika Ricosta on kasvanut.


Rico, Lumivyöryn Quebra-Gelos

Maisa kävi myös silmätarkastuksessa ja silmät todettiin terveiksi.

7.6.
Samaan aikaan kun minä olin juhlimassa siskoni valmistumista, Raisu, Riemu ja Helmi osallistuivat Eestin Voittaja -näyttelyyn Tallinnassa Einin ja Hennin kanssa. Helmi sai ensimmäisen cacibinsa ja samalla Viron sertin. Raisu ja Riemu saivat voittaja-tittelit sekä juniori-sertit. Riemu valittiin rodun parhaaksi ja Raisu oli tällä kertaa VSP. Tulokset olivat siis mitä parhaimmat :). Kiitos tytöt, olette aarteita!


Eestin Voittajat, sisarukset Riemu ja Raisu

4.6.
Kevät on tuonut meille hienoja terveystuloksia, mukavia näyttelytuloksia sekä uusia valioita :)

Kevään aikana on tutkittu useita polvia, lonkkia, kyynäriä ja silmiä. Tulokset ovat olleet kokonaisuudessaan mukavia:
Beauty polvet 0/0, lonkat C/C, kyynärät 0/0
Crystalclear Moondancer lonkat A/A, kyynärät 0/0
Lumivyöryn Ovela Otus polvet 0/0, lonkat A/A, kyynärät 0/0
Lumivyöryn Pikku Hiawatha polvet 0/0, lonkat A/A, kyynärät 0/0, terveet silmät
Lumivyöryn Päivänsäde polvet 0/0, lonkat A/A, kyynärät 0/0
Lumivyöryn Que Vida polvet 0/0, terveet silmät
Lumivyöryn Linda Branca terveet silmät
Lumivyöryn Lingote De Ouro terveet silmät
Agnes-Akina terveet silmät
Noidens Love Just Of Power polvet 0/0, terveet silmät

Maaliskuun puolivälissä matkasimme Liettuaan, missä Hepusta tuli kansainvälinen muotovalio ja Oskusta Liettuan juniorimuotovalio. Heppu, Osku ja Roosa saivat myös Liettuan Voittaja- ja Juniorivoittajatitteleitä. Kiitos Kirsille ja Kaisalle mukavasta matkasta!

Seuraavaksi oli vuorossa suomalaisia näyttelyitä, joista ensin Korpilahdella Heppu sai viimeisen sertin ja tuli valioksi sekä Helmi ensimmäisen sertinsä. Seuraavana viikonloppuna oli Eetun vuoro valioitua Lappeenrannassa. Bella on saanut tasaisesti mukavia tuloksia, parhaimpina mainittakoon Lappeenrannassa VSP ja VSP-veteraani sekä Korpilahdella BIS-4-veteraani. Kokonaisuudessaan alkuvuosi on sujunut näyttelykehissä todella hienosti. Tarkemmat tulokset löytyvät täältä.

Pääsiäisen jälkeen koko kevät on pidetty näyttelyistä lomaa ja touhuttu kaikenlaista muuta. Koirien kanssa on pidetty hauskaa metsissä, hiekkakuopilla ja muutaman lammikon rannalla. Kaisan kanssa kävimme kuuntelemassa myös jalostusneuvojien jatkokurssin sisältöä.

Bella, Lumivyöryn Just Perfect, on osallistunut talven ja kevään aikana useisiin agilitykilpailuihin omistajansa Fannyn kanssa. Onnea tuleviin kisoihin!


Riemu ja Raisu rannalla

10.3.
Viime viikonloppuna suuntasimme Roosan, Bellan ja Yukin kanssa Latviaan. Yuki rodun paras kera sertin ja vielä RYP-4. Roosa nappasi juniori-sertin. Bella-mummeli VSP ja ROP-veteraani sekä vielä päivän päätteeksi BIS-3-veteraani :). Muutenkin matka sujui mukavasti. Kiitos Sirkulle matkaseurasta!


Roosa, Bella ja Yuki paluumatkalla Tallinnassa

Samaan aikaan Inkkari pyörähti kehässä Tallinnassa ollen ROP-juniori ja sai kovasti toivotun juniori-sertin. Niinpä Inkkari on nyt Viron ja Liettuan juniorivalio :). Suuri kiitos Emmalle perheineen avusta!


Inkkarin riemulla ei ole rajaa :D

2.3.
Tammikuu hujahti nopeasti matkustellessa. Slovenian näyttelyiden jälkeen lomailtiin muutama päivä ennen seuraavan viikonlopun näyttelyitä. Sitten olikin vuorossa vauhdikas viikonloppu. Ensin ajeltiin perjantaiksi Puolaan. Siellä Riemu ROP-pentu, Nasu, Osku ja Hoppu voittivat luokkansa ja saivat Puolan sertit. Nasusta ja Hopusta tuli näillä serteillä Puolan muotovalioita. Osku valittiin jälleen rodun parhaaksi.

Sitten oli taas edessä pitkä ajomatka. Seuraavaksi aamuksi piti ehtiä Milanoon. Hyvin ehdittiin, vaikka yö oli kyllä rankka.

Milanoon oli ilmoitettu myös Maisa kehään ihan vain kokeilemaan onnea. Ja kuinkas kävikään... Maisa voitti ensin Nasun ja sai cacibin ja sertin ja lopulta vielä parhaaksi urokseksi valitun Oskun. Eli Maisa oli ROP! Riemu oli ROP-pentu ja Osku siis VSP kera cacibin ja sertin, Hopulle varacacib ja varasert kuten myös Nasulle. Seuraavana päivänä menimme kehään samalla kokoonpanolla. Riemu oli vielä kerran ROP-pentu. Muut koirat vaihtoivat sitten paikkoja ja tällä kertaa Hoppu ROP ja Nasu VSP. Osku ja Maisa saivat varacacibit ja varasertit. Ja koska Hoppu ja Nasu tulivat jo aiemmin kansainvälisiksi muotovalioiksi, niin voimme anoa varacacibit cacibeiksi. Joten reissumme tulossaldo oli aika mahtava. Valioita ja Voittajia, Oskulle 3 cacibia heti kun se iän mukaan oli mahdollista ja Maisalle 2 cacibia. Riemun harjoittelukin sujui niin mallikkaasti, että pikkuinen oli 5 kertaa ROP-pentu.


Eini ensin Riemun ja sitten Maisan kanssa Milanossa

Kun sitten viimein kotiuduimme takaisin Suomeen, olikin edessä jo lähes samantien uusi matka. Lensimme Katin kanssa ihmettelemään miltä Lontoo näyttää. Syy matkaan oli pikkuinen japsineiti, Houndbrae Anastasia, joka matkasi paluumatkalla mukanamme Suomeen. Pieni tyttö, joka nykyisin tuntee nimen Luna, on aivan ihana pikkuriiviö. Lunaa odoteltiin kauan, useita vuosia, mutta ainakin tällä hetkellä neiti vaikuttaa kaiken odotuksen arvoiselta. Kiitos Margaret!


Luna 3,5 kuukautta

Helmikuukin alkoi näyttelyn merkeissä. Kävimme porukalla Keuruulla. Tulokset olivat kokonaisuudessa mukavat. Raisu oli VSP-pentu, Osku sai toisen Suomen sertin, Eetu jälleen varasertin. Kasvattajaluokkamme ryhmäkilpailussa neljäs :)

Helmikuun loppupuoli pysyteltiin kotona. Tosin saimme Arisan ja Biancan vieraaksi. Päivittelin myös viimein urokset ja nartut -sivut ajantasalle.

20.1.
Uusi vuosi on alkanut vauhdikkaasti. Ensin matkattiin Tarttoon Kaisan ja Sirkun kanssa. Kiitos teille jälleen kerran mukavasta matkaseurasta! Tartosta kotiin matkasi uusia valioita. Oskusta tuli Viron juniorimuotovalio ja Viivi valioitui sekä Viron että Suomen muotovalioksi. Yuki sai eniten kokemusta, vaikka hyvin poika sijoittuikin.

Jotta viikonloppu ei olisi ollut turhan helppo, matkustimme seuraavaksi päiväksi Ninan kanssa Kajaaniin. Siellä Yuki sijoittui urosten neljänneksi ja sai varasertin. Heppu avoimessa luokassa ERI 2. Nasua kehotettiin kasvattamaan turkki takaisin ja kaljuna tulos oli H. Bellakin oli lähtenyt mukaan veteraaniluokkaan ja tulokseksi tuli hienosti ROP-veteraani ja PN-2. Kiitos Nina matkaseurasta!

Samaan aikaan kun me Ninan kanssa ajelimme Kajaania kohti, esitti Eini Riemua ja Raisua Helsingissä pentunäyttelyssä. Suuri kiitos Eini! Vauvat esiintyivät hienosti ja molemmat saivat kunniapalkinnon ja lopulta Raisu valittiin ROP-pennuksi ja Riemu VSP-pennuksi.

Muutama päivä eleltiin normaalia arkea ja jälleen pakattiin auto täyteen koiria ja suunnattiin nokka kohti uusia näyttelyitä. Tällä kertaa matka oli vielä paljon pidempi. 16.-17.1. osallistuimme Sloveniassa kahteen kansainväliseen näyttelyyn, joista jälkimmäinen oli Slovenian Voittaja 2010 näyttely. Tulokset olivat mitä parhaimmat. Lauantaina Riemu oli ROP-pentu. Osku kilpaili nuortenluokassa vain muutama päivä sen jälkeen kun vaadittu 15 kuukauden ikä oli tullut täyteen. Tuomari Hanne Laine Jensen mieltyi kovin Oskuun ja ensimmäinen cacib on nyt saatuna. Roosa esiintyi ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja oli hienosti ROP-juniori saaden juniorisertin. Nasu todettiin kaljuksi ja kevyksi ja tulos oli EH. Lopulta tuomari valitsi Oskun rodun parhaaksi.

Sunnuntaina Riemu oli jälleen ROP-pentu. Osku vaihtoi junioriluokkaan ja tuloksena hienosti ROP-juniori juniorisertin sekä Juniorivoittaja-tittelin kera. Roosa sai myös Juniorivoittaja-tittelin. Hoppu osallistui sunnuntaina myös saaden sertin, cacibin ja Voittaja-tittelin. Nasun turkki riitti tällä kertaa ja tulos oli myös serti, cacib ja Voittaja-titteli. Näillä cacibeilla sekä Hopusta että Nasusta tuli Kansainvälisiä muotovalioita :) Myös sunnuntain tuomari mieltyi Oskuun kovin ja jälleen Osku oli ROP.

Seuraavia tuloksia voikin sitten odotella ensi viikonlopun jälkeen. Välillä katselemme Einin kanssa maisemia ainakin Sloveniassa, Itävallassa ja Italiassa :)


Uutisia vuodelta 2009
Uutisia vuodelta 2008
Uutisia vuodelta 2007
Uutisia vuodelta 2006
Uutisia vuodelta 2005

© Lumivyöryn Japaninpystykorvat | reetta.minkkinen@gmail.com