Esittely | Kuvia | Japaninpystykorva | Urokset | Nartut | Pentuja | Pentueet | Tuloksia | Uutisia | Linkit | Vieraskirja | In English

Uutisia

31.12.
Vuosi 2009 alkaa olla jo ohi ja pian aloitellaan uutta vuotta. Meillä kulunut vuosi piti sisällään paljon, niin iloa, surua, epätoivon sekä onnen hetkiä. Vuoteen mahtui paljon suuria tunteita ja se on ollut taatusti elämäni raskain vuosi. Mutta se olisi ollut paljon raskaampi ilman ihania ystäviä, jotka ovat seisoneet rinnalla vaikeina hetkinä ja iloinneet mukana onnen hetkinä. Kiitos teille jokaiselle!

Vuoteen on kaikesta huolimatta mahtunut paljon tapahtumia, vaikka tämä uutissivu ei olekaan kovin usein päivittynyt. Helmikuu oli oikea reissukuukausi. Ensin matkustimme Norjaan astuttamaan Arisaa. Maisemat olivat upeita ja matkan "hedelmät" syntyivätkin sitten pääsiäisenä, joten reissu oli kaikin puolin onnistunut. Melkein heti Norjasta paluun jälkeen lähdettiin Katin kanssa suunnitellulle matkalle hieman etelämmäksi. Ensin suunnattiin Sveitsiin kahteen näyttelyyn, joista saimme varsin mukavia tuloksia. Suurin saavutus oli BIS-3-veteraani sijoitus Veeralle. Näyttelyviikonlopun jälkeen kävimme katselemassa Pariisia, hieman muutakin Ranskaa, Luxembourgia ja Hollantia. Loman päätteeksi oli luvassa vielä näyttely Hollannissa. Reissu oli varsin ikimuistoinen monellakin tapaa ja oli todella ihanaa pystyä toteuttamaan se :)

Kevät sujui hieman rauhallisemmin. Osallistuimme Kaisan kanssa Kennelliiton järjestämälle jalostusneuvojien peruskurssille, jonka molemmat suoritimme hyväksytysti. Pääsiäisenä käväisimme Tukholmassa. Kun toinen asia alkaa järjestyä, niin sitten tulee murhetta toisesta suunnasta. Ensin lähti Supi, tapaturman seurauksena, ja pian myös täysin yllättäen Veera enkelikoiraksi. Niin rakkaita nämä pienet perheenjäsenet, että kauan tuntui todella tyhjältä ja oli ikävä jopa niitä aiemmin ärsyttäviä tapoja.

Kesä mennä hujahti, vaikka tuntui, että ei edes tehty mitään. Pentuja kuitenkin hoideltiin kovasti :). Loppukesästä ilmestyimme jälleen näyttelykehiin. Luvassa oli useita hienoja hetkiä. NSC-näyttelyn parhaan uroksen ja parhaan nartun voitot Hugelle ja Helmille oli ihan uskomatonta. BIS-kasvattajaluokka Tuuloksessa oli toinen sellainen hetki. Monia muitakin hienoja tuloksia saavutimme. Vuoden kruunasi Voittaja-näyttelyn yhteydessä vastaanottamani Vuolasvirta-palkinto. Näin mukaviin tunnelmiin saatoimme päättää tämän vuoden :).

Toivotaan vuoden 2010 tuovan mukanaan paljon lisää onnea ja iloa!

23.12.
Toivotamme kaikille Oikein Hyvää Joulua!

Voittaja 2009 -näyttelyssä sain vastaanottaa Kennelliiton myöntämän Vuolasvirta-palkinnon. Kiitos palkinnosta kuuluu moneen suuntaan: kasvattieni koteihin, ystäville, perheelle... Kiitos siis teille kaikille!

8.12.
Muutamassa näyttelyssä on käyty ja on ollut sen verran kiire, että päivitykset ovat taas jääneet. Mutta kerrataan vähän viimeaikaisia kuulumisia.

Marraskuun alkupuolella matkustettiin Tarttoon näyttelyyn Sirkun, Ninan ja sekalaisen koiralauman kanssa. Mukavaa oli, kiitos jälleen matkaseuralle! Tuloksetkin olivat kokonaisuutena mukavia :). Seuraavaksi vuorossa oli Jyväskylän näyttely, josta myös mukavia tuloksia. Erityisesti onnittelemme ROP-pennuksi valittua Noria (Lumivyöryn Querida Doce) tukijoukkoineen! Oli oikein mukava nähdä!

Sitten marraskuun viimeisenä viikonloppuna suunnattiin Sirkun kanssa Sillamäen näyttelyyn Viroon. Matkaan lähti myös ensimmäistä kertaa näyttelyä ihmettelemään Raisu ja Riemu. Molemmat pennut käyttäytyivät varsin mallikkaasti ja tuloksena oli Riemulle ROP-baby ja Raisulle VSP-baby. Osku nappasi junnusertin ja oli ROP-juniori. Hoppu sai sertin ja oli lopulta ROP. Viivin oli tyytyminen punaiseen nauhaan tällä kertaa. Jälleen oli oikein mukavaa, kiitos Sirkulle!

Enää on jäljellä Voittaja 2009 -näyttely Helsingissä tänä vuonna. Sitten voidaan rauhoittua odottelemaan joulua. Vuoden vaihteen jälkeen sitten jännitetään nuorison terveystuloksia ja suunnitellaan varmasti muutamia näyttelyitä.

1.11.
Yukin kyynärät on arvosteltu Kennelliiton paneelissa ja tulos on nyt 0/1.

Näyttelyissä on käyty niin Suomessa kuin ulkomaillakin mukavin tuloksin. Suurin voitto oli Tuuloksessa BIS-1 kasvattajaryhmä :) Kaikki tulokset päivitetty tuloksia-sivulle.

20.9.
Viikko sitten matkustimme Kaisan ja koirien kanssa Tallinnaan näyttelyyn. Tulokset olivat hienoja. Inkkari esiintyi ensimmäistä kertaa junioriluokassa ja oli hienosti ROP-juniori saaden juniori sertin. Yuki oli elämänsä ensimmäistä kertaa näyttelyssä nuortenluokassa ja sai sertin ollen VSP. Nasu ainoana narttuna nappasi narttujen sertin ja oli hienosti ROP. Kiitos Kaisalle mukavasta matkaseurasta!

Sunnuntaina ajelin vielä koirien kanssa Porvoon näyttelyyn. Kovin muuttui tulokset edellisestä päivästä, mutta tällaista se näyttelyissä välillä on. Kokemusta kuitenkin saatiin niin Inkkarille kuin Yukillekin.

6.9.
Elokuun alussa lähdimme Ninan ja koiralauman kanssa näyttelymatkalle. Ensimmäisenä suuntasimme Liettuan Druskininkaihin kahteen kansainväliseen näyttelyyn 7.-8.8. Eetu (Lumivyöryn Just You Wait), Pyry (Lumivyöryn Lingote De Ouro) ja Milla (Donorei Baya Naba) toivat hienosti cacibit kotiin ja Pyrystä tuli myös Liettuan muotovalio. Osku (Lumivyöryn Ovela Otus) oli heittäytynyt hellevaatteisiin ja tuloksena oli molempina päivinä eh. Inkkari (Lumivyöryn Pikku Hiawatha) suoritti ensiesiintymisen pentuluokassa ja molempina päivinä hienosti ROP-pentu :)

Reissu sujui kaikinpuolin loistavasti, vaikka matkassa oli 4 urosta varsin pienillä ikäeroilla. Ei voi olla kuin ylpeä miten hienosti ensikertalaiset Osku ja Inkkarikin käyttäytyivät matkalla. Laivalla laumamme keräsi vain paljon ihailijoita ja koirien rapsuttelijoita.


Matkalla mukana Milla, Eetu, Osku, Pyry ja Inkkari

Kun me olimme Liettuassa, olivat Henni ja Eini Inkoossa erikoisnäyttelyssä. Helmi (Beauty) ja Maisa (Lumivyöryn Nouvelle Perle) suorittivat ensiesiintymiset virallisissa luokissa. Tuloksina Helmillä eh ja Maisalla h.

Liettuasta me suuntasimme suoraan Inkooseen, missä oli sunnuntaina NSC:n club show. Huge (Lumivyöryn Hakaku Hansamu) valittiin kauneimmaksi urokseksi ja Helmi (Beauty) kauneimmaksi nartuksi! Kiitos Eini ja Henni kaikesta avusta! Ja onnea molempien koirien kotijoukoille!


Huge paras uros ja Helmi paras narttu

Pennut ovat kasvaneet kovasti ja ensimmäinen on jo lähtenyt maailmalle. Onnea matkaan pikkuneidille ja pienen riiviön uudelle kodille!


Näin "Riesa" heiluttaa hyvästiksi

9.7.
Maisan lonkat A/A ja kyynärät 0/0 :). Yukin lonkat B/B ja kyynärät 0/2. Ikävä kyllä kuvanneen eläinlääkärin arvio toisesta kyynärästä huononi asteen verran :(

Ensimmäiset Lumivyöryt juhlivat 10-vuotissynttäreitään 11.6. Onnea näin jälkikäteen hyvään ikään ehtineille Bellalle, Biancalle ja Samuraille!

Q-pentue kasvaa. Uusia kuvia pentueen sivulla. Ensimmäiset pennut ovat jo maailmalla. Onnea matkaan!

Nana synnytti 27.6. Lumivyöryn R-pentueen, 2 urosta ja 2 narttua. Kaikki sujui hyvin ja Nana hoitelee pentujaan erinomaisesti. Suuri kiitos Merjalle tämän pentueen toteutumisesta!

3.6.
Viikonloppuna Huge ja Nina ahkeroivat taas agilitykisoissa hienoin tuloksin. Neljästä kisasta kolme nollatulosta ja näistä kahdesta riittävä sijoitus, joten nopeasti kävi nousu kolmosluokkaan. Onnea!

Sunnuntaina käytiin Mäntässä näyttelyssä ja Nana oli hienosti VSP :)

Pennut kasvavat ja kehittyvät hurjaa vauhtia. Nyt on ikää jo 7 viikkoa. Urospentu etsii sijoituskotia.

Tässä kuvat pennuista 6 viikon iässä:


Pojat


Tytöt

Maisa ja Yuki on polvitarkastettu ja molemmilla terveet polvet. Lonkat ja kyynärätkin kuvattiin ja niiden tuloksia odotellaan rauhassa Kennelliitosta.

28.5.
Vasta hetki sitten juhlimme Veeran syntymäpäivää, kävimme mummelin kanssa näyttelyissä ja pitkillä metsälenkeillä. Veera leikki ja riehui nuorempien joukossa vähintään yhtä innokkaasti kuin muutkin ellei innokkaamminkin. Monenmoista oli suunniteltu vielä Veeran kanssa, mutta suunnitelmat eivät koskaan ehtineet toteutua. Täysin yllättäen Veera on poissa. Koska Veera ei vaikuttanut hetkeäkään oikeasti vanhalta, niin tällainen vaihtoehto ei ollut edes käväissyt mielessäni. Kunpa tämä olisi vain pahaa unta, minulla on niin kova ikävä. Nuku rauhassa pikkuiseni!

17.5.
Huge ja Nina osallistuivat kahteen agilitykisaan eilen Raumalla. Ensimmäisestä hylky, mutta toisesta hienosti nollatulos ja sijoitus kolmas. Upeaa ja onnea!! Ensimmäiset kisat kakkosluokassa ja heti kasaamassa tuloksia seuraavaan luokkanousuun. Täällä ollaan ylpeitä teistä :)

Pennut kasvavat ja ovat jo oikein touhukkaita pikkuisia japsinalkuja. Kuvia pennuista pentueen omalla sivulla.

Inkkarikin on tänään jo puoli vuotta vanha. Tämä reipas ja iloinen pieni poika etsii omaa ihmistä. Inkkarista lisää pentuja-sivulla.

Hepun silmät tarkastettiin uudestaan ja todettiin kaikin puolin terveiksi :)

4.5.
Uusi ilme -projekti viimein valmis ja tässä lopputulos :)

Veera juhli lauantaina 12-vuotissynttäreitään. Vanhaa rouvaa ei ikä tunnu painavan - sen verran vauhdikkaasti lelut saivat kyytiä juhlapäivänä :)

Perjantaina kävimme Hepun, Nasun ja Nanan kanssa Hollolan ryhmänäyttelyssä. Nana oli VSP, Heppu ja Nasu saivat tyytyä olemaan erittäin hyviä. Kiitos Tuija ja Henna!

25.4.
Näyttelykehissä on mennyt varsin hienosti. Korpilahdella 28.3. koiramme keräsivät mukavia sijoituksia. Päivän kruunasi ROP-kasvattajaluokka, joka valittiin lopuksi BIS-4 kasvattajaryhmäksi :). Kiitos koirien koteihin sekä erityinen kiitos Ninalle, Katille ja Heidille esitysavusta!

Pääsiäisenä lomailimme Tukholmassa ja sielläkin käväistiin näyttelyssä. Tuloksena Veera ROP-veteraani, Heppu ja Hoppu saivat vain kokemusta. Tukholmassa oli oikein kauniin keväistä ja erittäin lämmintä.

19.4. Jämsän ryhmänäyttelyssä Veera oli ROP-veteraani sekä BIS-4-veteraani. Suuri kiitos Katille Veeran esittämisestä!

Pentulaatikossa käy kova tuhina, kun Arisan pennut kasvavat. Vauvoilla on jo silmät auki ja kova yritys lähteä liikkeelle. Myös 5 kuukauden ikäinen urospentu etsii omaa kotia. Lisää pennuista täällä.

Ikävämpiä uutisia Ellistä (Lumivyöryn Just An Angel), jolla todettiin kuivasilmäisyys molemmissa silmissä. Lääkehoito ei ole tehonnut ja nyt toivomme, että leikkaus tuo helpotusta Ellin elämään.

27.3.
Hieman näyttelyuutisia. Pyry (Lumivyöryn Lingote De Ouro) on nyt Suomen Muotovalio, onnea! Lomailimme Katin kanssa helmi-maaliskuussa koirien kanssa ja siltä reissulta saaliina Hepulle 3 Cacibia ja sertiä ja Veera kaikissa kolmessa näyttelyssä Rop-veteraani kera veteraanisertin. Sveitsissä Veera valittiin myös BIS-3 veteraaniksi 21.2. Rommi lähinnä totutteli isoihin halleihin, sillä Rommi ei ollut koskaan aiemmin sellaisissa käynyt. Kaikki alkuvuoden tulokset päivitelty tuloksia-sivulle.

Veera BIS-3 veteraani Sveitsissä

Pennut ovat löytäneet omat kotinsa. Osku (Lumivyöryn Ovela Otus) vain näyttää asettuneen taloksi, saa nähdä ihanko pysyvästi :)

15.1.
Ensin suuri kiitos jokaisen Lumivyöryn japsin ja sijoituskoiriemme perheille sekä kaikille ystäville viime vuodesta! Tehdään yhdessä kuluvasta vuodesta entistä parempi :)

Uusi vuosi on alkanut Hugen osalta agilitykisoissa luokkanousulla. Onnea Nina ja Huge!

Tänään saapui myös Rommin odotetut terveystutkimustulokset Kennelliitosta. Poika todettiin terveeksi, lonkat B/B ja kyynärnivelet 0/0 :)

Pentujen vilinä alkaa hieman jo rauhoittua. Osa pitää vauhtia yllä jo uusissa kodeissaan. Vielä yksi poika etsii omaa kotia.


Uutisia vuodelta 2008
Uutisia vuodelta 2007
Uutisia vuodelta 2006
Uutisia vuodelta 2005

© Lumivyöryn Japaninpystykorvat | reetta.minkkinen@gmail.com