Esittely | Kuvia | Japaninpystykorva | Urokset | Nartut | Pentuja | Pentueet | Tuloksia | Uutisia | Linkit | Vieraskirja | In English

Uutisia

17.12.2008
Joukkoomme liittyi tällainen pieni karvapallero. Katsotaan mitä pienestä Helmistä kasvaa :)


Beauty 8 viikkoa

22.11.2008
Käväisimme Ninan kanssa Irlannissa ja takaisin mukanamme matkasi pieni Cilla-tyttö, Crystalclear Moondancer. Cilla asustelee Porissa Ninan luona. Oli todella mukavaa nähdä Cillan ja Hipin sukulaisia ja Margaret ja Paul.

It was really nice to meet you, Margaret and Paul! Thank you for everything!


Crystalclear Moondancer 4,5 kuukautta

17.11.2008
Milla synnytti tänään 4 pentua, 2 tyttöä ja 2 poikaa.

14.11.2008
Viime viikonloppuna kävimme Hugen, Hopun, Veeran ja Nasun kanssa Puolassa näyttelyssä. Tuomari kehui kaikki koirat ja valitsi Hopun parhaaksi urokseksi ja Veeran parhaaksi nartuksi ja kumpikin sai voittaja-tittelin. Lopulta Hoppu oli rodun paras. Huge ja Nasu saivat varacacibit. Kaikki saivat luokkavoittosertit. Ja koska Huge ja Veera olivat jo ennestään valioita, tuli niistä myös Puolan muotovalioita. Reissu oli siis varsin onnistunut :)

27.10.2008
Vanhat sivut lakkasivat toimimasta päivitysten osalta, joten ennen kuin ehdin siirtää sivut toiseen paikkaan, pääsi vierähtämään pitkä tovi. Nyt on kuitenkin uusi osoite käytössä ja uusia uutisia jälleen luvassa. Kaikki sivut eivät ole vielä paikallaan, päivittelen niitä pikkuhiljaa.

Näiden 5 kuukauden aikana on tapahtunut todella paljon. Nuoret pennut ovat kasvaneet, näyttelyissä on käyty melkoisen ahkerasti, terveystarkastuksia suoritettu ja muutama pentukin on jälleen pentulaatikossa.

Maisa ja Yuki eivät ole enää niin pieniä ja Maisan jalka on parantunut todella hienosti.

Toukokuussa käytiin joukolla silmätarkastuksessa, jossa todettiin Eetun, Ninjan, Rommin, Hepun, Hopun, Hipin ja Biancan (Lumivyöryn Amber) silmät täysin terveiksi. Viivillä todettiin lievä PPM, mikä ei tule ikinä Viiviä millään tavalla haittaamaan. Bellalta löytyi toisesta silmästä kaihi, joka eläinlääkärin mukaan ei todennäköisesti ole perinnöllinen. Aiemmin Bellan silmät oli tutkittu terveiksi.

Näyttelytuloksia on tullut todella paljon, mutta niistä muutama. Toukokuussa käytiin Tallinnassa isolla porukalla ja sieltä Nasu nappasi EstJV-08 tittelin ja Veera EstVV-08 tittelin. Pärnun näyttely oli vuorossa kesäkuussa ja Eetu oli hienosti VSP ja sai sertin ja ensimmäisen cacibin. Elokuussa käytiin Torniossa, missä Heppu sai ensimmäisen cacibin. Ruotsissa kävimme Hugen ja Veeran kanssa heinäkuussa. Parhaimpana tuloksena Veera VSP-veteraani Ruotsin erikoisnäyttelyssä. Hoppu sai ensimmäisen sertinsä Heinolassa, kun tuomari valitsi Hopun rodun parhaaksi. Rommi oli toiseksi paras uros ja joutui tyytymään varasertiin (ehkä enemmän emäntänsä Katin harmistukseksi). Välillä pyörähdettiin Puolassa, Bialystokissa, missä Hoppu ja Nasu saivat cacibit ja sertit ja Veera oli paras veteraani. Köyliössä Heppu oli ROP ja Veera VSP, Viivi PN-2 ja sai ensimmäisen sertinsä. Hyvinkäällä Bellasta tuli viimein Suomen muotovalio. Bella oli rodun paras, poikansa Rommi VSP ja sai ensimmäisen sertin. Liettuassa pyörähdettiin Hepun, Hopun, Nasun ja Veeran kanssa ja tuliaisina kasa cacibeja, sertejä ja Veeralle Liettuan muotovalio -titteli. Kaikki tulokset päivitetty omalle sivulleen. Kuten tuloksista voi päätellä, niin moneen paikkaan ollaan ehditty :). Loppuvuonna on tarkoitus ottaa vähän rauhallisemmin, vaikka ei täysin kotona pysytäkään. Ei kuitenkaan olla lähes joka viikonloppu jossakin päin menossa.

Loppuvuonna vietämme aikaa pentujen kanssa, sillä Viivi synnytti 10.10. 3 poikaa. Milla on myös astutettu, saa nähdä saammeko lisää pentuja marraskuun puolivälissä.

24.4.2008
Paljon on tapahtunut edellisen päivityksen jälkeen...

Lumivyöryn N-vauvat syntyivät 11.2. keisarinleikkauksella ja ovat jo ehtineet luovutusikään. Poika muutti sijoituskotiin Pihtiputaalle ja tyttökin odotetaan kovasti kotiin. Ikävän tapaturman takia pikkuisen kyynärluu meni poikki ja sen pitää parantua ennen kuin neiti pääsee muuttamaan.

Koirakokoonpanossakin muutoksia. Rommi-poika (Lumivyöryn Magee Kundi) muutti takaisin 8 kuukauden ikäisenä. Rommi asettui äitinsä Bellan kaveriksi ja Katin huollettavaksi.

Tanskasta matkaan tarttui pieni Jedi-poika. Jediä olikin jo odotettu sijoituskodissa Lahdessa kovasti. Kiitos Pialle ja Hannelle ihanasta pojasta!

Näyttelyissä on käyty ahkerasti ja paljon hienoja tuloksia saavutettu. Nuoriso on aloittanut hienosti. Sekä Pyry (Lingote De Ouro) että Nemo (Kvick Som Asagi) saivat ensimmäiset sertinsä ja Heppu jo kolmannenkin. Liettuan ja Latvian voittajanäyttelyistä Hopulle LtuJV-08 titteli, Hugelle LvV-08 titteli ja Nana sai viimeisen vaadittavan cacibin, joten Nana on nyt kansainvälinen muotovalio. Peppi (Donorei Hrelize) LtuJV-08 ja LvV-08, onnea Nina ja Marianne! Huge ja Veera kävivät Tanskassa nappaamassa sertit ja tulivat Tanskan muotovalioiksi. Jeppe on käynyt hakemassa Enosta ROP-ruusukkeen ja Bella on saanut pari varasertiä (oikean sertin metsästys siis jatkuu...). Hurjan suuret onnittelut! Täällä ollaan ylpeitä teistä kaikista :)

Terveystutkimuksia on tehty paljon. Pyryn ja Nasun lonkka- ja kyynärätulokset tulivat ja molemmilla lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Myös Heppu, Ninja, Hoppu ja Lefty (Logo Vencedor) kävivät tutkittavina ja kaikilla terveet polvet, A/A lonkat ja 0/0 kyynärät. Oli todella mukava nähdä Lefty pitkästä aikaa, kiitos kun tulitte! Sumi (Iki-Ihana) kävi myös tutkittavana. Tuloksena terveet polvet ja kyynärnivelet ja lonkat C/C. Kaiken kaikkiaan hienoja tuloksia!

12.1.2008
Kerrataan vähän edeltävää vuotta ennen kuin siirrytään tämän vuoden uutisiin.

Näyttelyrintamalla vuosi 2007 oli aktiivinen ja myös tuloksellinen. Yhteensä 19 valiotitteliä Lumivyöryn kasvateille ja 6 muille koirillemme! Voittaja-titteleitä kasvateille 4 ja muille koirillemme 1. Tässä menestyneet koirat titteleineen:

Fin & Est & Lv & Rus Mva Lumivyöryn Duracell
Kans* & Fin & Est & Ltu & Ch & Lv Mva BaltV-07 Lumivyöryn Hakaku Hansamu
Fin & Ltu & Est & Lv Mva BaltV-07 Lumivyöryn Harebare Hakuun
Fin Mva Lumivyöryn Ikionni
Ltu & Est JMva LtuJV-07 Lumivyöryn Just Me
Ltu & Est JMva LtuJV-07 Lumivyöryn Just You Wait
Fin & Ltu & Est Mva Confettie's Sunshine Story
Kans* & Fin & Ltu Mva Little Yokohama Arisa
BaltVV-07 Pähkinän Holaj'suisbelle
* Vielä vailla FCI:n vahvistusta

Useampi nuori koira esiintyi näyttelyissä myös, katsotaan mitä heille on luvassa tänä vuonna. Huge edusti joukkoamme agilityssä muutaman kilpailun verran ja Veerakin osallistui rotumestaruuskilpailuun. Myös agilityn saralla useampi nuori koira on aloitellut harrastusta ja hienoa, että on löytynyt mukavaa puuhaa koirien kanssa myös monista muista harrastuksista.

Suuri kiitos Lumivyöryn japsien omistajille ja sijoituskodeille aktiivisuudestanne!

Joukkoomme liittyi pieni Hippi-tyttö Irlannista (Crystalclear Eastern Promise), joka löysi kodin äitini luota. Hippi asustelee Hopun kaverina sijoitussopimuksella ja Hipin omistamme yhdessä Ninan (kennel Donorei) kanssa.

Rommi (Lumivyöryn Magee Kundi) sai viimeinkin oman sivun. Kaiken kiireen keskellä oli jäänyt aiemmin lisäämättä.

Sitten kuluvaan vuoteen...

Nasu ja Pyry kävivät polvi-, lonkka- ja kyynärniveltutkimuksissa. Molemmilla virallisesti terveet polvet! Lonkkien ja kyynärien osalta odottelemme tuloksia Kennelliitosta. Lisää terveystarkastuksia on luvassa helmikuussa - silloin on sopiva tauko näyttelyistä.

Olimme vuoden ensimmäisessä näyttelyssä Kajaanissa lauantaina. Päivä oli varsin onnistunut. Junioriluokassa Heppu ensimmäinen ja Hoppu perässä toisena, molemmille ERI. Heppu jatkoi vielä urosten toiseksi ja sai toisen sertin. Nartuissa Ninja esiintyi rauhallisemmin kuin mihin aiemmin totuttiin ja tuloksena EH. Metka, Veera ja Bella saivat ERIn ja Bella oli ROP-veteraani ja narttujen neljäs. Kasvattajaluokkamme, johon osallistui 3 vuoden vanhaa nuorta (Heppu, Hoppu ja Ninja) ja 8-vuotias veteraani (Bella), palkittiin kunniapalkinnolla.


Uutisia vuodelta 2007
Uutisia vuodelta 2006
Uutisia vuodelta 2005

© Lumivyöryn Japaninpystykorvat | reetta.minkkinen@gmail.com