Esittely | Kuvia | Japaninpystykorva | Urokset | Nartut | Pentuja | Pentueet | Tuloksia | Uutisia | Linkit | Vieraskirja | In English

Uutisia

31.12.2006
Uuden vuoden jo melkein kolkutellessa ovelle on aika muistella mennyttä vuotta. Vuoteen on mahtunut monta ilon ja onnistumisen hetkeä. Paljosta olen kiitollinen ihanille ystäville, kaikkien sijoituskoirien ja kasvattien perheille sekä perheelleni. Lämmin KIITOS teille kaikille!

Näyttelykäyntejä kasvateillani ja omistamillani koirilla on vuoteen mahtunut kovin monta, yhteensä reilut sata. Tuloksetkin ovat olleet mukavia. Kansainvälisen muotovalion titteliin oikeuttavat tulokset on saavutettu kahdelle koiralle (Kasperi ja Bella) ja kaksi titteliä on vahvistettu tänä vuonna (Kasper ja Kasperi). Toinen näistä viime vuonna saavutettujen tulosten perusteella. Kansallisia valionarvoja on juniorivalionarvot mukaan luettuna saavutettu yhteensä seitsemän (Bella, Huge, Nana ja Arisa). Vuoden aikana yhteensä kuusi kasvattiani (Bella, Kasperi, Supi, Ginko, Geisha ja Huge) sekä kaikki kolme tuontityttöä (Metka, Arisa ja Viivi) ovat saavuttanut vähintään yhden CACIBin.

Muiden harrastusten parissa on aloiteltu siten, että Ice on saavuttanut ensimmäiset tulokset agilityssä ja Huge osallistunut ensimmäiseen tottelevaisuuskokeeseen.

Pentulaatikossa on jälleen kasvamassa monta pientä tulevaisuuden toivoa ja puoli vuotta vanhemmat tulevaisuuden toivotkin vasta aloittelevat harrastuksiaan ensi vuoden puolella. Toivotaan, että aktiivisuutta riittää ensi vuodellekin!

Supista on tullut ylpeä isä kun Milla (Donorei Baya Naba) synnytti 4 kaunista tyttöä 26.12. Donorei kenneliin. Aiemmin syksyllä Kasperille ja Kuranaamalle syntyi 3 poikaa Pretty Touch kenneliin. Pojista pienin jaksoi sinnitellä vain vajaan viikon, mutta jäljelle jäi kaksi komeaa pojanviikaria. Icelle syntyi jälkikasvua heinäkuussa peräti 7 pentua. Näistä heikoin menehtyi ensimmäisen vuorokauden jälkeen, mutta 6 pentua jäi reippaina kasvamaan. Näiden pentujen emä on Fuji-San East From Eden. Toivotaan kaikkien poikien jälkikasvulle onnea tulevaan!

25.12.2006
Metkan ja Arisan vauvat ovat syntyneet. Metka sai suuret kaksoset (259 ja 272g) 11.12. Metkan pojat kasvavat hurjaa vauhtia ja silmät ovat jo raollaan. Arisa taas synnytti 17.12. peräti kuusi pentua, 3 poikaa ja 3 tyttöä. Arisan vauvat voivat myös hyvin, mutta kasvavat hieman maltillisemmin kun ruokaa on jakamassa useampi suu.

6.12.2006
Pentu-uutisia! Odotamme Metkalle ja Arisalle pentuja joulukuun puolen välin paikkeilla. Toiveissa on monta pientä valkoista joululahjaa :)

Bella on Kansainvälinen muotovalio!! Kävimme Tartossa 4.11., missä ruotsalainen Boo Lundström arvosteli japsit. Mukana oli Bella, Huge ja Nana. Bella ja Huge saivat Cacibit ja näin Bellasta tuli kansainvälinen muotovalio. Bella oli kovasti tuomarin mieleen, minkä voi päätellä arvostelustakin:

"Excellent in ALL!! But little soft in the coat today. Excellent movement. Very nice temperament. A little pearl!"

Muitakin hienoja tuloksia on tullut. Arisasta tuli Viron muotovalio 25.11. Supi sai toisen Viron sertin samasta näyttelystä ja pitkän harkinnan jälkeen oli myös ROP. Viikkoa aiemmin Riikassa Supi oli myös ROP ja sai ensimmäisen Cacibin sekä Latvian sertin. Samaan aikaan Ginko ja Geisha esiintyivät Belgiassa kansainvälisessä näyttelyssä, joka oli myös japanilaisten rotujen erikoisnäyttely. Molemmat saivat Cacibit ja Geisha oli ROP. Japsit arvosteli Mr. Teruyoshi Sugahara Japanista.

Kasperin Kansainvälinen valionarvo on nyt vahvistettu :) Belgiasta saapui tällaista mukavaa postia maanantaina.

Uusi kansainvälinen muotovalio rentoutuu

Uusi Kansainvälinen muotovalio, Bella

25.10.2006
Viime vuoden tapaan vietin kesälomaa vasta näin syksyllä ja jälleen autoillen lämpöisemmissä maisemissa. Poikkesimme matkalla Sveitsiin kahteen näyttelyyn Hugen ja Arisan kanssa. Se oli varsinainen menestys, sillä molemmat saivat Cacibit ja Sveitsin sertit kumpanakin päivänä Hugen ollessa ROP :). Muuten lomamme vierähti kaukaisia ystäviämme tavaten.

Ginkolle ja Geishalle kuului hyvää ja molemmat hännänheiluttajat tervehtivät meitä iloisina heti portilla. Ei ollut epäilystäkään ketkä olivat Ginko ja Geisha, niin tutun näköisiä olivat molemmat. Pääsimme näkemään Ginkon nuoria pentuja, joista yksi oli aivan kuin isänsä kopio ja muissakin näkyi paljon tuttuja piirteitä.

Huge kävi esittelemässä itsensä isälleen Sakille ja ehtipä nuori herra ihastua pieneen sisarpuoleensa samalla kertaa.

Auton mittariin kertyi kilometrejä lähes 9000 ja matkamme kulki 11 eri maan kautta, joten tuli vietettyä oikein aktiivinen loma. Koirat osoittivat jälleen olevansa hyvin tottuneita ja hyvähermoisia matkakumppaneita, joiden kanssa matkustaminen oli oikein mukavaa.

Muutamia vastoinkäymisiä lukuunottamatta matka sujui oikein mukavasti ja uusia matkasuunnitelmia on jo mielessä...

Uusia kuvia Viivin ja Eetun sivuilla. On ollut ihanaa nähdä ja kuulla kuinka pennut ovat kasvaneet ja hurmanneet jokainen oman perheensä :)

20.8.2006
Paljon on tapahtunut edellisen päivityksen jälkeen. Pennut ovat lähteneet maailmalle. Onnea jokaiselle uusiin seikkailuihin! Viivi-tyttö jäi sijoitukseen sekä Eetu-poika osasijoitukseen. J-pentueen sivulla lisää kuvia kaikista pennuista viimeinkin.

Erikoisnäyttelyssä 15.7. vietimme aurinkoisen päivän ja sieltä parhaimpaan tulokseen ylsi Arisa, joka voitti nuortenluokan.

Ginko ja Geisha ovat osallistuneet Ranskassa muutamaan näyttelyyn. Ensin kesäkuussa Pariisin seudulla Geisha vei narttujen cacibin ja sertin ja Ginko tyytyi urosten puolella varacacibiin sekä -sertiin. Douain kansainvälisessä näyttelyssä japsit arvosteli Paula Heikkinen-Lehkonen ja molemmat olivat tuomarin mieleen. Kumpikin sukupuolensa parhaana sai sertin ja cacibin ja Ginko oli ROP. Onnea, onnea!

6.-7.8. olimme Kuopiossa ja lauantaina Nana sai ensimmäisen sertinsä sekä Huge ja Arisa saivat varasertit :)

Reissasimme Latviaan näyttelyyn 13.8. Hugesta tuli Latvian ja Baltian juniorivalio, Nana kävi hakemassa EH:n. Kiitoksia Hennalle ja Ninalle mukavasta matkaseurasta!

8.7.2006
Pennut kasvavat ja kehittyvät kovaa vauhtia. Ne leikkivät jo paljon ja juoksentelevat pihalla tutkien aina vain suurempaa maailmaa. Kupista syömistäkin on harjoiteltu ja puuha oli aluksi erittäin sotkuista, mutta nyt pennut ovat alkaneet ymmärtää, että ruokakupin sisältö on tarkoitus syödä eikä siinä ole tarkoitus uida ;)

Kasper ja Jeppe kävivät tänään Salossa näyttelyssä. Kasper oli hienosti ROP! Onnea!

21.6.2006
Tellun pennut ovat syntyneet! 6 pikkuista palleroa syntyi 5.6. Koko katras on kasvanut jo reippaasti ja silmätkin ovat jo auenneet. Pentulaatikossa on jo hieman kuhinaa kun lauma pentuja harjoittelee vielä kovin huterasti liikkumista.

Hugen kyynärät ovat nyt virallisesti terveet 0/0! Kuvat kiersivät varmuuden vuoksi paneelin kautta, joten siksi jouduimme odottamaan virallista tulosta pidempään.

Muutamassa näyttelyssä olemme käyneet myös kesäkuun aikana. Ensin 9.6. osallistuimme japanilaisten rotujen erikoisnäyttelyyn. Erityisesti nuoriso pärjäsi mukavasti suuressa näyttelyssä, johon oli ilmoitettu peräti 115 japaninpystykorvaa. Junioriluokassa Huge sijoittui uroksista toiseksi ja Nana voitti luokkansa. Arisa sijoittui nuortenluokan toiseksi ja Viivi avoimen luokan neljänneksi. Veera vanhempana esiintyi veteraaniluokassa ja sijoittui luokkansa toiseksi. Kaikkien koiriemme tulokset löytyvät tuloksia-sivulta.

10.6. Huge osallistui Euroopan Voittaja -näyttelyyn. Poika sijoittui hienosti junioriluokan kolmanneksi.

Seuraavana viikonloppuna suuntasimme Pärnun kansainväliseen näyttelyyn Hugen, Nanan, Kasperin ja Viivin kanssa. Tuomari Marto Steinbacher ihastui junioreihin kovin, joten nuoret jättivät hieman vanhemmat kilpakumppaninsa taakse. Lopulta tuomari päätyi valitsemaan Hugen rodun parhaaksi ja Nanan vastakkaisen sukupuolen parhaaksi. Molemmat saivat kolmannet juniorisertit Virosta ja tulivat sekä Viron että Liettuan juniorivalioksi! Vaikka juniorit loistivat ykkösinä, oli myös Kasperin ja Viivin tuloksissa aihetta juhlaan. Kasperi sai neljännen cacibin ja tuli kansainväliseksi muotovalioksi. Jäämme vain odottelemaan tittelin vahvistusta. Viivi taas sai ensimmäisen cacibin ja sertin.

Samaan aikaan Ginko ja Geisha kilpailivat Ranskassa Voittaja-näyttelyssä. Geisha loisti saaden cacibin ja sertin ja Ginko varacacibin ja varasertin. Onnea Nathalie!

2.6.2006
Viime viikonloppu oli täynnä tapahtumia. Lauantaina osallistuimme Virossa Kohtla-Järven kansalliseen koiranäyttelyyn hienoin tuloksin. Bellan kanssa juhlimme tuoretta valiotitteliä, tytöstä tuli Viron muotovalio :). Supi esiintyi kauniisti kesäturkissaan ja oli tuomarin valinta rodun parhaaksi. Juniorit Huge ja Nana loistivat myös kehässä saaden juniorisertit ja ovat nyt yhden juniorisertin päässä Viron juniorivalionarvosta.

Kun me olimme naapurimaassa, niin Jeppe piti suvun mainetta yllä Suomessa. Nuori poika sai ensimmäisen sertinsä ja oli ROP Joensuussa. Oikein paljon onnea Jepelle ja perheelle!

Hugen ja Nanan lonkat A/A ja Nanan kyynärät 0/0!

Tellu on kasvattanut mahaansa varsin suuriin mittoihin ja synnytys lähestyy. Kovasti jo odotellaan mitä sieltä putkahtaa.

14.5.2006
Kävimme jälleen terveystarkastuksissa. Silmät tarkastettiin Hugelta, Nanalta, Millalta ja Viiviltä ensimmäistä kertaa sekä Veeralta nyt 9 vuoden ikäisenä uudelleen (aiemmin tutkittu 4/02). Kaikkien silmät todettiin terveiksi. Huge ja Nana myös polvitarkastettiin ja kuvattiin lonkat ja kyynärät. Polvet olivat molemmilla terveet ja kuvaustulosten suhteen jäämme odottamaan Kennelliiton lausuntoa.

Jeppe pääsi ensimmäistä kertaa kilpailemaan juniori luokassa 1.4. Polvijärvellä. Tuloksena ERI 1, PU-3, varasert. Hienosti alkoi viralliset luokat :)

Tellun kanssa kävimme Lahdessa 23.4. ja tuloksena oli ERI 2. Nyt Tellu jää viettämään mammalomaa, sillä ultrassa paljastui oikein mukavia uutisia. Jäämme odottamaan pentuja kesäkuun alussa :)

29.3.2006
Tänään tuli oikein mukavaa postia Kennelliitosta. Arisan, Millan ja Viivin kuvaustulokset saapuivat ja kaikilla kolmella tytöllä on virallisesti lonkat A/A ja kyynärnivelet 0/0 :)

24.3.2006
Viime viikonloppuna oli vuorossa näyttely Tampereella. Jeppe, Huge ja Metka olivat paikalla. Jeppe oli hienosti ROP-pentu. Huge hurmasi karvattomanakin junioriluokassa ja oli luokkansa kolmas erinomaisella laatuarvosanalla. Metka avoimessa luokassa ERI 2.

Leevi on ollut meillä vierailulla ja nyt viimein sain pojasta muutaman uuden kuvan.

16.3.2006
Sain kuulla mukavia uutisia Ranskasta. Ginko on ollut hienosti ROP 8.1. kansainvälisessä näyttelyssä Pariisin seudulla sekä jo aiemmin marraskuussa toisessa näyttelyssä. Onnea Ginko ja Nathalie! Kiitos myös kuvista!

Ginko

Ginko ja Geisha Geisha

Jeppe myös jatkaa pentukehien kiertelyä loistavin tuloksin. Helsingissä ROP-pentu 26.2. ja Juukassa 5.3. VSP-pentu. Onnea!

Kävimme Vilnassa kahdessa kansainvälisessä näyttelyssä 11.-12.3. Mukana oli junnut Huge ja Nana, Metka, Leevi ja Leevin perheenjäsen Aatu. Lauantaina tuomari oli sitä mieltä, että junnut tarvitsevat aikaa kehittyäkseen ja saivat tyytyä laatuarvostelussa erittäin hyvään kuten myös Leevi. Metka ja Aatu saivat erinomaiset ja olivat molemmat sukupuolensa toisia varacacibin kera. Sunnuntaina Huge ja Nana olivat nähtävästi kehittyneemmän näköisiä, sillä molemmat todettiin erinomaisiksi juniorisertin kera. Huge valittiin ROP-junioriksi. Leevi sai jälleen EH:n. Aatu jatkoi samaan tyyliin kuin lauantainakin eli varacacib. Metka sai hienosti cacibin ja sertin. Sunnuntain tulosten jälkeen oli hienoa lähteä kotimatkalle :)

Reissun jälkeen kävimme terveystarkastuksissa. Kuvautimme Arisan, Viivin ja Millan lonkat ja kyynärnivelet. Viiviltä ja Millalta tutkittiin myös polvet, Arisan polvet olikin jo tutkittu tammikuussa. Viivin ja Millan polvet todettiin terveiksi ja kuvaustuloksien suhteen jäämme odottelemaan Kennelliiton mielipidettä.

24.2.2006
Vuosi on jatkunut vilkkaana ja näyttelytuloksiakin on kertynyt jo jonkin verran. Kävimme myös tämän vuoden ensimmäisessä ulkomaan näyttelyssä Tallinnassa 12.2. Sieltä tuliaisina oli Metkalle ensimmäinen Cacib ja junnuille, Hugelle ja Nanalle, ensimmäiset juniori sertit. Katsotaan mihin näiden junnujen kanssa vielä ehditään...

Huge on aloittanut vuoden vilkkaasti agilityn ja tokon merkeissä ja hienosti on poika edistynyt. Huge osallistui tokon tasokokeeseen, jossa suoritettiin alokasluokan liikkeet kilpailunomaisesti. Jo näin nuorena Huge sai 3. palkinnon 101 pisteellä. Hienoa Huge ja Nina!

Jeppe on aloitellut helmikuun aikana näyttelyuraansa. Kolme näyttelyä takana ja 3 x ROP-pentu :) Onnea Jepelle omistajineen!

Myös Kasperin poika Pena (Companero Uniikki) on aloittanut näyttelyvuoden. Heti ensimmäisessä junioriluokan näyttelyssä Turussa Pena oli hienosti PU-2 ja sai ensimmäisen sertinsä. Keuruulla 5.2. Pena oli PU-4. Onnea!

Pena Turussa 22.1.

Pentusuunnitelmat siirtyvät kevääseen/kesään. Sitten onkin suunnitteilla pari oikein mielenkiintoista yhdistelmää, joista lisätietoa myöhemmin.

Koirien omat sivut on päivitetty ja erilliset kuvasivut poistettu käytöstä.

7.1.2006
Oikein hyvää uuden vuoden jatkoa kaikille!

Näyttelyvuosi alkoi Kajaanissa 6.1. Vilma-mummelikin pääsi monen vuoden tauon jälkeen mukaan ja esiintyi niin innokkaasti, että eiköhän mummokoira pääse joskus toisenkin kerran mukaan. Nuorempia oli edustamassa Supi sekä Tellu. Tulokset löytyvät tuloksia-sivulta.

Uutisia vuodelta 2005
© Lumivyöryn Japaninpystykorvat | reetta.minkkinen@gmail.com