Esittely | Kuvia | Japaninpystykorva | Urokset | Nartut | Pentuja | Pentueet | Tuloksia | Uutisia | Linkit | Vieraskirja | In English

Uutisia

23.12.2005
Tämän vuoden kiireet alkavat olla takana päin ja nyt on aika rauhoittua joulun viettoon ja nauttia talvipäivistä. Toivotamme kaikille Hyvää Joulua!

Kasperi, Bella ja Huge Gardajärvellä

27.11.2005
Hieman aurinkoa pimeyden keskellä :). Olimme koirien kanssa kolme viikkoa reissussa ja jonkin aikaa viihdyimme aurinkoisissa maisemissa. Matkalla osallistuimme neljään näyttelyyn sekä lomailimme.

Tellu ROP 16.10.2005 On Tellulla myös jalat :)

Ensimmäisenä suuntasimme Rakvereen, jossa osallistuimme kaikkien rotujen näyttelyyn. Mukana olivat Huge, Kasperi, Arisa, Tellu ja Bella. Kaikkien tulokset olivat hienot, mutta erityisesti Tellu loisti tuomarin, Mona K. Selbachin, mielestä ja hän valitsi Tellun rodun parhaaksi.

Virosta matkamme jatkui hieman pienemmällä porukalla kohti etelää. Arisa ja Tellu matkasivat äitini kanssa takaisin Suomeen odottelemaan meitä muita maailmalta.

Sunnuntai-iltana lähdimme ajelemaan Tallinnasta ja seuraavana lauantaina meidän piti olla Belgiassa. Vajaa viikko oli aikaa ajella, joten ei ollut kiirettä. Perillä oltiinkin todella hyvissä ajoin torstaina, vaikka matkalla kierreltiin hieman Berliiniä ja useampia pienempiä kaupunkeja. Perjantaina tuli Leuven nähtyä tarkemmin ja saatiin aivan rauhassa siistiä koiria näyttelyä varten.

Lauantaiaamuna näyttelypaikalla piti olla jo aikaisin, sillä etukäteen ei tiedetty mitään aikataulusta. Luettelosta saimme arvioitua, että kohtuullisen pitkä odottelu oli edessä. Koirat esiintyivät mallikkaasti ja sekä Bella että Kasperi saivat cacibit, Huge oli ROP-pentu ja Kasperi ROP.

Kasperi poseeraa Puolassa

Sunnuntaiaamuna piti olla Strasbourgissa ja jälleen jo aamulla näyttelypaikalla. Yö oli onneksi aikaa ajella ja ehdittiin jopa hetki nukkuakin. Numerolaput ja kaikki muut lappuset oli lähetetty kotiin, mutta ne saapuivat vasta lähtömme jälkeen. Kun lappuja ei ollut mukana, niin sisällepääsy ei onnistunut helposti. Mutta kun siitä selvittiin, niin kaikki sujuikin tosi hyvin. Paikalle oli saapunut myös muita japseja. Ensimmäisenä oli urosten avoin luokka. Siellä oli peräti kolme koiraa: Daitan Na Majo No Koya Sveitsistä, Erec Von Hohenwittlingen Saksasta ja Kasperi. Koirat arvosteltiin yksitellen, mutta mitään nauhoja tai ylipäänsä mitään tietoa laatuarvostelusta ei annettu. Siinä sitten jännitettiin että mitä on saatu kun oli kilpailuluokan vuoro. Tuomari ei aikaa käyttänyt miettimiseen, vaan sijoitti koirat heti. Saksalainen uros oli kolmas, sveitsiläinen toinen ja Kasperi ensimmäinen!

Sitten kiireesti vaihtamaan koiraa, koska seuraavana oli ainoan pennun, eli Hugen vuoro. Heti perään oli narttujen avoin luokka, jossa Bella esiintyi ainoana. Viimeisenä vuorossa oli juniorinarttu Snow Des Yeux De La Tendresse, joka oli kotoisin Ranskasta, mutta asui Sveitsissä. Siinä sitten mietittiin kehän laidalla mietittiin, että mitä on vuorossa seuraavana. Pian selvisi, että seuraavaksi kehään haluttiin Kasperi ja Bella, joista tuomari valitsi Kasperin rodun parhaaksi. Viimein saimme myös arvostelulomakkeet, joista selvisi että kaikki koiramme olivat saaneet parhaat laatuarvosanat ja Kasperi ja Bella jälleen cacibit.

Näyttelyiden jälkeen olikin aikaa lomailla ja kyläillä. Kävimme tervehtimässä Ginkoa ja Geishaa sekä Nathelieta ja hänen muita koiriaan. Kyllä ne omat pennut sieltä joukosta tunnisti ja hännät heiluen olivat molemmat meitä vastaanottamassa. Molemmat viihtyivät hyvin ja leikkivät sekä keskenään että muiden koirien kanssa. Ginko oli oikein hyvä kaveri Nathalien toisen uroksen, Vritzin kanssa. Geisha oli erityisen Veeran oloinen loikkiessaan uskomattoman pitkälle ja korkealle (esimerkiksi ikkunan kautta sisälle) ja tunkiessaan syliin.

Vierailun jälkeen suuntasimme kohti Etelä-Ranskaa. Auringonpaisteessa päätimme ottaa kuvan koirista ja viikonlopun kahden näyttelyn palkinnoista. Pokaalit olivat yllättävän suuria ja hienoja.

Bella Puolassa Bella Gardajärvellä

Vietimme lähes viikon Gardajärven kauniissa maisemissa. Toisessa kuvassa Bella Gardan rannalla. Myös Venetsiassa käytiin pikaisella kierroksella.

Reissun viimeinen näyttely oli Tartossa 6.11. Siellä meitä oli vastassa vanhempani Arisan kanssa. Huge oli jälleen ROP-pentu. Kasperi ei enää malttanut oikein esiintyä, mutta eipä noin pitkän matkan jälkeen ihmekään ja oli PU-3. Arisa ja Bella todettiin erinomaisiksi ja Bella paremmassa turkissa oli PN-1 sertin ja cacibin kera sekä VSP.

Viikko kotiinpaluun jälkeen olivat Huge ja Nana pentunäyttelyssä Kaarinassa. Molemmat palkittiin kunniapalkinnolla ja Huge oli ROP-pentu ja Nana VSP-pentu. Samana päivänä haikeana luovutin Hugen sijoitussopimuksella Ninan matkaan. Huge on kotiutunut oikein hyvin, mutta minulla on edelleen ikävä ilopilleriä.

Jyväskylän näyttelyssä 19.11. kävimme hakemassa kasan punaisia nauhoja. Kasperin poika Pena oli jälleen pentuluokassa ja hienosti ROP-pentu, oikein paljon onnea!

Arisa 27.11.2005

26.11. oli vuorossa vuoden viimeinen ulkomainen näyttely. Sillamäen näyttely Virossa sujui upeasti. Arisa sai viimeisen juniori sertin ja tuli Viron ja Venäjän juniorivalioksi. Bella sai sertin ja oli ROP. Ryhmäkilpailuihin emme ehtineet jäädä.

8.10.2005
Hieman päivityksiä ja uusia kuvia muutamalla sivulla. Jeppe on myös saanut oman sivun.

25.9.2005
Hugo kävi ensimmäisessä pentunäyttelyssä 17.9. Tampereella loikkimassa ;). Tapasimme kehän laidalla sukulaispojan, Kasperin poika Pena, Companero Uniikki, oli myös saapunut paikalle. Ja Penalla menikin hienosti, heti ensimmäisessä näyttelyssään ROP-pentu. Onnea Virpi ja Pena!

Pena 17.9.

Kuvia-osio on uudistettu kokonaan ja lisätty paljon uusia kuvia.

30.8.2005
Vilma täytti 10 vuotta! Kuvassa Vilma poseeraa Bella-tytön ja Bellan pojan Hugon kanssa.

3 sukupolvea: Bella, Hugo ja Vilma

16.8.2005
Pennut ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Onnea jokaiselle uusiin seikkailuihin!

Kävimme viikonloppuna Viipurissa näyttelyssä. Siellä oli kaksi näyttelyä samana päivänä ja kumpaankin näyttelyyn osallistui neljä japsia: Supi, Arisa, Tellu ja Veera. Tulokset olivat hienoja. Erityisesti ensimmäisen näyttelyn Veeran RYP-2 sijoitus ja toisen näyttelyn Supin RYP-3 sijoitus.

7.8.2005
Pitkästä aikaa hieman kuulumisia. Lumivyöryn japsit ovat olleet jälleen esillä mukavin tuloksin. Kasper (Lumivyöryn Ballero) sai 6.8. Joensuussa Cacibin ja voimme juhlia uutta kansainvälistä muotovaliota. Onnea Kasperille ja perheelle sekä suuri kiitos Kasperin tuomisesta kehiin! Tuloksia-sivulta löytyy muut tulokset.

Pennut ovat jo 6 viikkoa vanhoja ilopillereitä. Kuvia pennuista löytyy täältä.

2.7.2005
Kasper (Lumivyöryn Ballero) kävi tänään loistamassa kehässä Ruotsin puolella. Tulos oli ROP kera sertin ja cacibin. Ryhmäkilpailussa Kasper pääsi vielä hienosti 7 parhaan joukkoon, mutta jäi ilman sijoitusta. Onnea uudelle Ruotsin muotovaliolle!!

Sain kuulla myös hienoja uutisia Ranskasta. Ginko ja Geisha ovat aloittaneet näyttelyuransa pentuluokasta saaden hienoja arvosteluja. 18.6. Ginko oli hienosti ryhmän 5 kaunein pentu ja lopulta koko näyttelyn kaunein pentu! Onnea Nathalie!

kuva: Nathalie Beltrame

Ginko ja Geisha 7 kuukauden ikäisinä

Metkan pennut ovat myös syntyneet. 25.6. syntyi juhannusvauvat 2 urosta ja narttu. Mamma hoitaa vauvojaan tunnollisesti ja pikkuiset kasvavat reipasta vauhtia.

13.6.2005
Lauantaina olimme Lammilla ryhmänäyttelyssä. Mukana oli Milla, Metka, Kasperi ja Veera. Kaikki saivat hienot arvostelut ja tuloksetkin olivat hyviä. Nyt Metka jää pentulomalle. Pentujen odotamme syntyvän juhannuksen jälkeen.

Icen kuvaustulokset saapuivat: kyynärät 0/0 ja lonkat C/C.

Pennuista kaksi on lähtenyt uusiin koteihinsa. Onnea Nanalle ja Rockylle uusiin seikkailuihin! Pikkuinen vintiö "Hugo" etsii vielä sijoituskotia.

29.5.2005
Viikonloput ovat menneet näyttelyiden merkeissä. 21.5. osallistuimme Helsingissä näyttelyyn ja seuraavana päivänä olimme Latviassa, Valmierassa, Kasperin ja Veeran kanssa. Lauantaina Viivi osallistui pentuluokkaan, sai hienon arvostelun ja oli ROP-pentu. Kasperit (Ballero ja Carwacaza) saivat molemmat valioluokasta erinomaisen ja sijoittuivat kolmanneksi ja neljänneksi. Metka sai EH:n koska ei tahtonut esiintyä vaan keskittyi nurmikon haisteluun. Veera sai palautetta vajaasta turkista, mutta kuitenkin veteraaniluokassa ERI 2.

Sunnuntaiaamuksi ehdimme Latviaan. Siellä Kasperi sai sertin, jolloin tuli Latvian muotovalioksi sekä ensimmäisen cacibin. Veera oli PN-2 ja sai vara-cacibin. Lopulta kaunis Queenie (Jasam's Interesting Silver Girl) oli ROP ja Kasperi VSP. Onnea Kirsi!!

Milla kävi 28.5. tutustumassa kehässä esiintymiseen Tampereella pentunäyttelyssä. Kehän sisäpuolella Millaa kuitenkin hieman jännitti, vaikka sitä ennen nauhan eri puolella oli ollut niin mukavaa riehua. Harjoitusta tuli kovasti.

Ice kävi eläinlääkärissä ja herralta tutkittiin polvet, silmät, lonkat ja kyynärät. Polvet 1/1 ja silmät terveet. Lonkkien ja kyynärnivelien osalta odotetaan tuloksia Kennelliitosta toiveikkaina.

Pennutkin ovat kasvaneet hirmuisesti. Urospentu etsii sijoituskotia...

18.5.2005
Tallinnan näyttelyreissu on takana. Osallistuimme ensin lauantaina ryhmänäyttelyyn ja sunnuntaina kansainväliseen Voittaja-näyttelyyn. Tulokset olivat hienoja, paremmin ei olisi voinutkaan mennä. Suomeen palasi kaksi uutta Eestin muotovaliota ja Veera jää odottamaan Kansainvälisen muotovalio -tittelin vahvistamista. Kasper oli molempina päivinä hienosti ROP. Onnea, onnea Kasperille ja kotiväelle! Arisa aloitti junioriluokan komeasti kahdella juniorisertillä ja lauantaina PN-luokassa voitti myös Veeran ja oli VSP, sunnuntaina olivat tytöt toisinpäin. Suuremmissa kehissä ei sijoituksia tullut (tosin Kasper ei ehtinyt sunnuntaina kehässä käydä kun tuli kiire laivaan), mutta suuresta juniorien joukosta tuomari poimi sunnuntaina Arisan 12 parhaan joukkoon. Kaikki tulokset löytyvät tuloksia-sivulta.

Kiitos Tuulalle ja Karille mukavasta matkaseurasta!

Veera uusi Kansainvälinen muotovalio Arisan ensimmäisten juniorinäyttelyiden saalis

12.5.2005
Vilma kävi tottelevaisuuskokeessa 5.5. haukottelemassa, joten ihme ylipäänsä että tulos saatiin. En millään saanut koiraan intoa kehässä. Se näytti siltä että mikäli vain olisi suinkin jaksanut niin olisi lähtenyt kehästä pois kokonaan, mutta ei viitsinyt nähdä sitä vaivaa...

Veeran kanssa kokeiltiin agilityä jälleen kilpailutilanteessa. Tavoitteita ei ollut, sillä tähän asti jokainen kisa on mennyt tavalla tai toisella pieleen. Ensimmäisellä radalla tapahtui ihme ja saimme ensimmäisen tuloksen. Toisella kerralla sitten hylky minun virheeni takia. Toisellakin radalla kuitenkin suoritettiin entinen kompastuskivi keinu asiallisesti. Jäi tosi hyvä mieli ensimmäisestä tuloksesta ja keinukammon voittamisesta.

Pennut ovat aina vain pirteämpiä riiviöitä, joilta ei tunnu enää virta herkästi loppuvan. Kamera on ollut mukana koirien kanssa, joten pennuista ja Tellusta on uusia kuvia. Muista lisäilen kuvia myöhemmin.

Ensi viikonloppuna on edessä mielenkiintoinen reissu Tallinnaan kahteen näyttelyyn. Veera ja Kasper (Lumivyöryn Ballero) kehäkonkareina lähtevät kokeilemaan naapurimaan kehiä ja Arisa suorittaa ensiesiintymisensä junioreissa. Jännittää jo kovasti.

4.5.2005
Pennut ovat kasvaneet hurjasti ja touhuavat jo todella paljon. Pentulaatikon laidat kävivät mataliksi jo hyvin varhain. Bella-äidin kanssa leikitään myös paljon, milloin tartutaan korvaan ja milloin vaanitaan häntää. Kuvia pennuista

12.4.2005
Pentulaatikosta kuuluu tuhinaa. Pennuista enemmän pentuja-sivulla.

Lisäilin myös kuvia koirille ja viimeinkin myös Leeville oman sivun.

4.4.2005
Muutamia näyttelytuloksia. Kävimme Tukholmassa näyttelyssä 27.3. Kehässä kävivät Kasper, Lumivyöryn Ballero, ja Metka, Confettie's Sunshine Story. Meillä oli mukava reissu ja oli hauska nähdä paljon naapurimaan japseja.

3.4. oli sitten vuorossa Korpilahden ryhmänäyttely, jonne vein Arisan ja Metkan tuomarimuutoksesta huolimatta. Hyvää harjoitusta kummallekin :)

24.3.2005
Pentu-uutiset ovat varmistuneet. Bella on palannut astutusreissulta takaisin kotiin ja huhtikuun alkupuolella odotetaan Bellan ja Sakin pentujen syntyvän. Lisätietoa yhdistelmästä pentuja-sivulla.

8.3.2005
Sunnuntaina olimme pentunäyttelyssä Helsingissä Arisan ja Viivin kanssa. Molemmat palkittiin KP:lla ja lopulta Viivistä tuli ROP-pentu ja Arisa sitten narttupentujen toinen. Hienosti meni molempien ensimmäinen näyttely!

Viivi ROP-pentu

1.3.2005
Pennut ovat löytäneet sijoituskodit ja piristävät nyt omien perheidensä päiviä. Meillä sitä vastoin on erittäin hiljaista. Toivotaan, että pian on taas pieniä vipeltäjiä talossa.

17.2.2005
Veeran pennuista kolme on lähtenyt maailmalle. Genguru, joka nykyisin tuntee nimen Milla, muutti sijoituskotiinsa Tampereelle. Ginko ja Geisha lähtivät kauemmas, sisarukset ovat kotiutuneet uuteen kotimaahansa Ranskaan. Toivon pennuille kaikkea hyvää tulevaisuudessaan! Gibburahändä etsii vielä omaa kotia.

Ranskan matkamme tuliaisina luoksemme saapui suloinen Vive-neitonen. Vive etsii sijoituskotia.

Paluumatkalla kävimme Kasperin kanssa Virossa näyttelyssä ja tuloksena oli hienosti ROP sekä muotovalion arvo!

17.1.2005
Toivotamme kaikille Onnea vuodelle 2005!

Uuden vuoden kunniaksi uusi ilme sivuilla sekä uudet uutiset.

Pennut ovat kasvaneet hurjasti ja uusia kuvia löytyy G-pentueen sivulta.

© Lumivyöryn Japaninpystykorvat | reetta.minkkinen@gmail.com